19/08/2021 19/08/2021 Η Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, το “Πάσχα του Καλοκαιριού” εορτάστηκε με λαμπρότητα στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, με επίκεντρο τον εορτασμό του ενοριακού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού (Τριαντών). Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, το βράδυ της Παρασκευής 13 Αυγούστου, προέστη της Ακολουθίας του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου...
19 Αυγούστου, 2021 - 11:18
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2021 - 11:28

Εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ρόδο

Διαδώστε:
Εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ρόδο

Η Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, το “Πάσχα του Καλοκαιριού” εορτάστηκε με λαμπρότητα στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, με επίκεντρο τον εορτασμό του ενοριακού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού (Τριαντών).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, το βράδυ της Παρασκευής 13 Αυγούστου, προέστη της Ακολουθίας του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιαλυσού. Εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθήκων των ημερών μας, η Ακολουθία τελέστηκε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού.

Το Σάββατο 14 Αυγούστου, παραμονή της Εορτής, χοροστάτησε του Εσπερινού και προέστη της Ακολουθίας του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ιερό Ναό Παναγίας Καθολικής Κρεμαστής. Στον πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής χοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλόπετρας και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του Όρθρου και προέστη της τρισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββα και του Επισκόπου Ολύμπου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού. Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας απένειμε το οφφίκιο του Σταυροφόρου Οικονόμου στον Προϊστάμενο της Ενορίας π. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων