30/09/2020 30/09/2020 Tο ακίνητο της περιφέρειας που βρίσκεται στην οδό Καποδιστρίου (πρώην ΥΕΒ) θα μισθώσει και πάλι η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου (ΙΜΡ) ώστε να λειτουργήσει ως «κέντρο φιλοξενίας» για άπορους και αναξιοπαθούντες συμπατριώτες μας. Όπως αναφέρει η “Ροδιακή” η μίσθωση θα είναι τετραετής (έως 31/12/2024) και για κάθε χρόνο η ΙΜΡ θα καταβάλλει στην περιφέρεια το συμβολικό...
30 Σεπτεμβρίου, 2020 - 12:10
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2020 - 12:12

H Μητρόπολη Ρόδου στο πλευρό των αστέγων

Διαδώστε:
H Μητρόπολη Ρόδου στο πλευρό των αστέγων

Tο ακίνητο της περιφέρειας που βρίσκεται στην οδό Καποδιστρίου (πρώην ΥΕΒ) θα μισθώσει και πάλι η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου (ΙΜΡ) ώστε να λειτουργήσει ως «κέντρο φιλοξενίας» για άπορους και αναξιοπαθούντες συμπατριώτες μας.

Όπως αναφέρει η “Ροδιακή” η μίσθωση θα είναι τετραετής (έως 31/12/2024) και για κάθε χρόνο η ΙΜΡ θα καταβάλλει στην περιφέρεια το συμβολικό ποσό των 100 ευρώ. Για τη μίσθωση έχει υπογραφεί και σχετική σύμβαση στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Οι πρωτόγνωρες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες τις οποίες βιώνει η χώρα μας έχουν οδηγήσει εκατοντάδες συμπολίτες μας στη δυσχερή θέση να χάνουν την οικία τους και να μην έχουν πού να διαμείνουν. Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία μας, προβαίνει στην παραχώρηση του ακινήτου της στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου ώστε να φιλοξενηθούν σε αυτό άποροι και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Στόχος της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι η διαρκής και μόνιμη συμπαράσταση της κοινωνίας, η οποία ενδυναμώνεται άμα τη ενώσει των δυνάμεών της με την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, κυρίως τώρα, στην κρισιμότερη περίοδο που διανύει η χώρα μας. Η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, στον τομέα της λειτουργίας του ξενώνα, μπορεί να συνεργάζεται με άλλους κοινωνικούς φορείς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και σωματεία».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων