08/10/2022 08/10/2022 Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου θα υποδεχθεί στον Καθεδρικό ιερό Ναό του Ευαγγελισμού τέσσερεις ιερές Εικόνες της Παναγίας. Πρόκειται για τις εικόνες: α) της “Μικρασιάτισσας” από τον ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Απολλώνων, η οποία έφθασε στη Ρόδο από το Αιβαλί (Κυδωνίες της Μικράς...
08 Οκτωβρίου, 2022 - 14:52
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2022 - 14:56

ΡΟΔΟΣ: Προσκυνούν από σήμερα τέσσερεις Μικρασιάτισσες Παναγίες

Διαδώστε:
ΡΟΔΟΣ: Προσκυνούν από σήμερα τέσσερεις Μικρασιάτισσες Παναγίες

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου θα υποδεχθεί στον Καθεδρικό ιερό Ναό του Ευαγγελισμού τέσσερεις ιερές Εικόνες της Παναγίας.

Πρόκειται για τις εικόνες:

α) της “Μικρασιάτισσας” από τον ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Απολλώνων, η οποία έφθασε στη Ρόδο από το Αιβαλί (Κυδωνίες της Μικράς Ασίας).

β) της “Ελεούσας Ρεϊζντεριανής”, η οποία προέρχεται από το Ρεΐζ Ντερέ της Ερυθραίας και φυλάσσεται σήμερα στον ομώνυμο Ναό στην Ιεράπετρα της Κρήτης.

γ) Της “Καμαριανής”, η οποία προέρχεται από το νησί Καμάρι και φυλάσσεται σήμερα στη Σύμη.

δ) Της “Καραμακκιανής”, η οποία έφθασε στη Σύμη από τα Καράμμακα της χερσονήσου του Αλωπού (αρχαία Λώρυμα).

Η Υποδοχή των ιερών Εικόνων θα γίνει σήμερα στις 5 το απόγευμα στο χώρο μπροστά από τον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού και θα ακολουθήσει ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σύμης κ. Χρυσοστόμου. Θα ακολουθήσει εκδήλωση η οποία διοργανώνεται από τον ΔΟΠΑΡ, την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Την Κυριακή το πρωΐ θα τελεσθεί στον ιερό Ναό Αρχιερατικό συλλείτουργο, τό απόγευμα στις 6 θα ψαλλεί η Ακολουθία του Εσπερινού και θα ακολουθήσει εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Ευαγγελισμού με τίτλο “Οι προσφυγοπούλες Παναγιές”, την οποία διοργανώνουν οι ιερές Μητροπόλεις Σύμης και Ρόδου, ο Σύλλογος Συμιακών Ρόδου με την στήριξη του ΔΟΠΑΡ.

Οι Εικόνες θα παραμείνου στον ιερό Ναό μέχρι τό βράδυ της Κυριακής για προσκύνημα από τους πιστούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων