17/01/2020 17/01/2020 Με τη συμμετοχή ομάδας τριάντα επτά Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου και παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Κύριλλου, ξεκίνησε τη Δευτέρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Άνω, Πόλεως Ρόδου, το πρόγραμμα επιμόρφωσης κληρικών, που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης....
17 Ιανουαρίου, 2020 - 16:16
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2020 - 16:22

Σεμινάριο επιμόρφωσης Κληρικών από την Ι.Μ.Ρόδου

Διαδώστε:
Σεμινάριο επιμόρφωσης Κληρικών από την Ι.Μ.Ρόδου

Με τη συμμετοχή ομάδας τριάντα επτά Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου και παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Κύριλλου, ξεκίνησε τη Δευτέρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Άνω, Πόλεως Ρόδου, το πρόγραμμα επιμόρφωσης κληρικών, που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Κατά την εναρκτήρια συνεδρία ο Μητροπολίτης Ρόδου τέλεσε τον Αγιασμό και μετέφερε τις ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και ακολούθως εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμορφωτικού Ιδρύματος, αλλά και στους συντελεστές υλοποίησης του προγράμματος.

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού σε υπηρεσίες κοινής πρόνοιας με έμφαση στις δομές της Εκκλησίας» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού και Δια Βίου Μάθησης».

Προσκεκλημένοι το διήμερο 13 και 14 Ιανουαρίου ήταν ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε. που μετέφερε την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και παρουσίασε τους στόχους και το συνολικό έργο Ι.Π.Ε και ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Φίλιας, που με τη σειρά του αναφέρθηκε στους στόχους και το περιεχόμενο του προγράμματος «κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα του γάμου και της οικογένειας» και ανέλυσε κατά την παρουσία της πρώτης εισήγησής του το θέμα «η σύγχρονη εκκλησιαστική προσέγγιση της θεολογίας του γάμο».
Η «μεθοδολογία και οι τρόποι της συμβουλευτικής υποστήριξης της οικογένειας» αποτέλεσε, το αντικείμενο της εισήγησης του πανοσιολογιώτατου αρχιμανδρίτη π. Συμεών Βενετσιάνου, γενικού διευθυντή του Ιδρύματος Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του Σεμιναρίου.

Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με την κατάθεση ερωτήσεων από τους Ιερείς, που δεν παρέλειψαν να αναδείξουν ουσιαστικές πτυχές επί του θέματος, μέσα από τη βιωματική τους εμπειρία. Το σεμινάριο θα συνεχιστεί στις 22 και 23 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται στις 28 του ίδιου μήνα, με τη συμπλήρωση 28 ωρών, σύμφωνα με τις ανάγκες του προγράμματος.

Τις επόμενες εισηγήσεις θα παρουσιάσουν ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος Παπαθωμάς, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. με θέμα «Εκκλησιαστικές πρακτικές παρεμβάσεις στην υποστήριξη των ενδοοικογενειακών σχέσεων», ο κ. Σωτήριος Δεσπότης, επίσης καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. με θέμα «Οι φάσεις της οικογενειακής ζωής» και ο κ. Χρήστος Καραγιάννης, επίκουρος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. με θέμα «Η στήριξη της οικογενειακής ισορροπίας απέναντι στα προβλήματα της εφηβικής ηλικίας».

Την αξιολόγηση των επιμορφουμένων Ιερέων έχει αναλάβει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος.

Πηγή: rodiaki.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων