25/02/2019 25/02/2019 Σε μια προσπάθεια να καταδειχθεί η διαχρονική αξία της Βίβλου, να προαχθεί η οικολογική συνείδηση αλλά και να γίνει ευρέως γνωστή η τοπική ιστορία, στην Ιερά Μονή Καλόπετρας φυτεύτηκαν τα πρώτα δέντρα και βότανα που αναγράφονται στη Βίβλο από μαθητές του 4ου Γυμνασίου.Στόχος των δομών της ελληνικής εκπαίδευσης αποτελεί η γνώση να μετουσιώνεται σε παιδεία,...
25 Φεβρουαρίου, 2019 - 13:47

Βιβλικό Πάρκο στην Ι. Μονή Παναγίας Καλόπετρας

Διαδώστε:
Βιβλικό Πάρκο στην Ι. Μονή Παναγίας Καλόπετρας

Σε μια προσπάθεια να καταδειχθεί η διαχρονική αξία της Βίβλου, να προαχθεί η οικολογική συνείδηση αλλά και να γίνει ευρέως γνωστή η τοπική ιστορία, στην Ιερά Μονή Καλόπετρας φυτεύτηκαν τα πρώτα δέντρα και βότανα που αναγράφονται στη Βίβλο από μαθητές του 4ου Γυμνασίου.Στόχος των δομών της ελληνικής εκπαίδευσης αποτελεί η γνώση να μετουσιώνεται σε παιδεία, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις , έτσι ώστε οι μαθητές να προετοιμάζονται να αναλάβουν ενεργητικά θετικό ρόλο στη κοινωνία. Πιστοί στις ιδέες αυτές και στη χρησιμότητα των βιωματικών δράσεων και της διαθεματικής προσέγγισης του εκάστοτε διδακτικού αντικειμένου, αλλά και του ανοίγματος του ελληνικού σχολείου στους θεσμούς και στη κοινωνία, δημιουργείται το πρώτο βιβλικό πάρκο στην Ελλάδα μέσα από την ολιστική προσέγγιση του μαθήματος των Θρησκευτικών στο 4ο Γυμνάσιο Ρόδου.

Όπως γράφει, η καθηγήτρια Θρησκευτικών κ. Ιωάννα Κλιάρη και αναδημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, πρόκειται για μία συντονισμένη και συλλογική προσπάθεια με όραμα και προοπτική σε συνεργασία με το ΚΠΕ Πεταλούδων, με απώτερο σκοπό την προαγωγή της χρηστικότητας του εγχειρήματος μέσω της επαυξημένης πραγματικότητας και της τεχνολογίας AURA.

“Το εγχείρημα μας αυτό, από την πρώτη στιγμή βρήκε στήριγμα τόσο από τις τοπικές αρχές όσο και από την ιδιωτική πρωτοβουλία. O πρόεδρος της Μοναστηριακής Επιτροπής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ Κύριλλος, παραχώρησε το χώρο στο ιστορικό μοναστήρι της Καλόπετρας αλλά και κάθε είδους υλική και ηθική υποστήριξη στους μαθητές, ο κύριος Ιωάννης Αντωνάς, επίτροπος της Μονής, με άπειρο προσωπικό μόχθο και μαθήματα τοπικής ιστορίας, ο κύριος Δραμουντανής Μιχάλης, παραγωγός φυσικής καλλιέργειας βοτάνων, έδωσε δυναμικά το παρόν με προσφορά φυτών και τεχνογνωσίας, ο κύριος Νίκος Ρενέσης, υπεύθυνος του Φυτώριου της Περιφέρειας, προσέφερε δέντρα αλλά και κατάρτισε τους μαθητές σε θέματα γεωπονίας και οι Αιδεσιμότατοι π. Φιλόθεος Κάλφας και π. Εμμανουήλ Σκλιβάκης αμέριστα και ποικιλόμορφα στήριξαν τη δράση των παιδιών.

Η αλλαγή που θέλουμε να φέρουμε στη κοινωνία ξεκινά από μας και μόνο συλλογικά μπορούμε να τη κάνουμε πράξη. Τα παιδιά του Καζουλλείου Γυμνασίου Ρόδου μας έδωσαν την έμπνευση και μας έδειξαν τον τρόπο ,χρέος όλων μας, όχι απλά να στηρίζουμε τις δράσεις των νέων, αλλά να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις πολλαπλασιασμού και πρόταξης αναλόγων ενεργειών γιατί ΜΑΖΙ μπορούμε καλύτερα”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων