16/09/2020 16/09/2020 Την Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Ψίνθου και προέβη στη χειροτονία σε Διάκονο του κ. Μιχαήλ Μαριά τον οποίο μετονόμασε Σίλα. Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ιερωσύνη ως σταυρική πορεία για κάθε κληρικό και τόνισε ιδιαίτερα τη...
16 Σεπτεμβρίου, 2020 - 15:51
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2020 - 14:43

Χειροτονία Διακόνου στην Ψίνθο

Διαδώστε:
Χειροτονία Διακόνου στην Ψίνθο

Την Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Ψίνθου και προέβη στη χειροτονία σε Διάκονο του κ. Μιχαήλ Μαριά τον οποίο μετονόμασε Σίλα.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ιερωσύνη ως σταυρική πορεία για κάθε κληρικό και τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της πίστεως προς τον Θεό προτρέποντας τον νέο Διάκονο να πορευθεί μέσα στην Εκκλησία με υπακοή, απλότητα και ταπεινό φρόνημα.

Στο τέλος μετέφερε προς τον χειροτονηθέντα τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου.

Ο νέος κληρικός γεννήθηκε στη Ρόδο και είναι έγγαμος και πατέρας δυο παιδιών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων