12/01/2023 12/01/2023 Σε ειδική τελετή ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος επέδωσε τους διορισμούς των νέων μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων για την τριετία 2023-2025. Κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στη διαρκή συρρίκνωση των χωριών και Ενοριών και την έλλειψη Ιερέων-Εφημερίων. Συγκεκριμένα, στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πατρικούς λόγους, ανέλυσε τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους...
12 Ιανουαρίου, 2023 - 10:24

Αγωνία του Μητροπολίτη Σάμου για τη διαρκή συρρίκνωση χωριών και ενοριών

Διαδώστε:
Αγωνία του Μητροπολίτη Σάμου για τη διαρκή συρρίκνωση χωριών και ενοριών

Σε ειδική τελετή ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος επέδωσε τους διορισμούς των νέων μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων για την τριετία 2023-2025. Κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στη διαρκή συρρίκνωση των χωριών και Ενοριών και την έλλειψη Ιερέων-Εφημερίων.

Συγκεκριμένα, στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πατρικούς λόγους, ανέλυσε τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους και ζήτησε να τεθούν οι ορθές και υγιείς βασικοί κανόνες συνεργασίας σύμφωνα με τις κανονικές και νομικές αρχές της Εκκλησίας.

Εξέφρασε την αγωνία του για την διαρκή συρρίκνωση των χωριών και Ενοριών, την έλλειψη Ιερέων-Εφημερίων και κάλεσε σε συνεργασία και αγώνα μακροχρόνιο για την αποκατάσταση 40 Ιερών Ναών και 4 Ιερών Μονών στο νησί της Σάμου εκ του καταστροφικού σεισμού της 30ης Οκτωβρίου 2020.

Τους ευχήθηκε καρποφόρα θητεία και παράλληλα ευχαρίστησε και επαίνεσε για την εύορκη διακονία τους, τους αποχωρήσαντας συμβούλους.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στο Βαθύ και την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, στο Καρλόβασι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων