22/06/2021 22/06/2021 Με λαμπρότητα εορτάστηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ευσεβίου. Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 21 Ιουνίου, στο κατανυκτικό παρεκκλήσιο του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ευσεβίου, επισκόπου Σαμοσάτων, στο Παλαιό Καρλόβασι, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός , χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ευσεβίου. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ....
22 Ιουνίου, 2021 - 16:05
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2021 - 15:51

Εόρτασε τα Ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Σάμου

Διαδώστε:
Εόρτασε τα Ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Σάμου

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ευσεβίου.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 21 Ιουνίου, στο κατανυκτικό παρεκκλήσιο του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ευσεβίου, επισκόπου Σαμοσάτων, στο Παλαιό Καρλόβασι, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός , χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ευσεβίου. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Κωνσταντίνος Σκαρτούλης, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλης Παναγίας Σάμου.

Κατά την αγιώνυμο ημέρα, Τρίτη 22 Ιουνίου ,στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Σάμου , τελέσθηκε πανηγυρική θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου. Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Μακάριος Δελιογλάνης , καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού.

Στις ιερές ακολουθίες συμμετείχαν , τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων ο ιερός κλήρος και ο ευλαβής λαός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων