23/11/2020 23/11/2020 Με ένα μήνυμα το οποίο δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος θέλησε να ευχαριστήσει όσους εργάστηκαν και υπερέβαλαν εαυτόν για να μεταφέρουν τις Ιερές Εικόνες και τα Σκεύη και τα Κειμήλια από τις Εκκλησίες και τις Ιερές Μονές που επλήγησαν από τον μεγάλο καταστροφικό σεισμό. Το μήνυμα...
23 Νοεμβρίου, 2020 - 18:56
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2020 - 17:34

“Ευγνώμων” ο Μητροπολίτης Σάμου για τους γενναίους άνδρες

Διαδώστε:
“Ευγνώμων” ο Μητροπολίτης Σάμου για τους γενναίους άνδρες

Με ένα μήνυμα το οποίο δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος θέλησε να ευχαριστήσει όσους εργάστηκαν και υπερέβαλαν εαυτόν για να μεταφέρουν τις Ιερές Εικόνες και τα Σκεύη και τα Κειμήλια από τις Εκκλησίες και τις Ιερές Μονές που επλήγησαν από τον μεγάλο καταστροφικό σεισμό.

Το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου αναφέρει:  “Μέ αἰσθήματα βαθείας εὐγνωμοσύνης ἐπιθυμοῦμε διά τοῦ παρόντος νά ἐκφράσωμε τίς ἐκ μέσης καρδίας εὐχαριστίες μας πρός ὅλους, ὅσους ὑπερέβαλαν ἑαυτούς καί ἐργάσθηκαν θυσιαστικά, γιά τήν μεταφορά τῶν Ἱερῶν Εἰκόνων καί Σκευῶν καί λοιπῶν Κειμηλίων ἀπό τούς Ἱερούς Ναούς καί τίς Μονές μας, πού ἐπλήγησαν ἀπό τόν πρόσφατο σεισμό.

Εὐχαριστοῦμε ἰδιαιτέρως τούς ἄνδρες τῆς ΕΜΑΚ, τῆς Πυροσβεστικῆς Ὑπηρεσίας Σάμου, τῶν Ἐθελοντικῶν Πυροσβεστικῶν Κλιμακίων Σάμου, τίς Ὁμάδες Διάσωσης Καρλοβασίων, τῆς Ἑλληνικῆς Ἀστυνομίας καί τοῦ ἐνδόξου Στρατοῦ μας, γιά τήν ἀνδρεία καί τήν γενναιότητα, μέ τήν ὁποία ἀψήφισαν τούς ἐκ τῶν συνεχῶν μετασεισμῶν κινδύνους καί εἰσῆλθαν στά χαλάσματα τῶν σεισμοπλήκτων κτιριακῶν συγκροτημάτων τῶν Ἱερῶν μας Ναῶν, παραλαμβάνοντας πρός φύλαξιν τά θησαυρίσματα τῆς Ὀρθόδοξης Πίστης μας.

Εὐχαριστοῦντες ἅπαξ ἔτι, εὐχόμαστε Κύριος ὁ Θεός, νά ἐπιδαψιλεύῃ πλούσια τήν Χάρη Του στή ζωή καί τό ἔργο ἑνός ἑκάστου ἐξ αὐτῶν, μέ τίς πρεσβεῖες τῆς Παναγίας μας, τήν χάρη τοῦ Τιμίου καί Ζωοποιοῦ Σταυροῦ καί τίς μεσιτεῖες τῶν Ἁγίων μας, εἰς ἔτη πολλά καί εὐλογημένα κατά πάντα”.

 

Υπενθυμίζεται ότι στη ραδιοφωνική εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» στις 5 Νοεμβρίου με τη Μαρία Γιαχνάκη φιλοξενήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος και μίλησε για την πληγείσα, από τον φονικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου, Σάμο, και ιδιαιτέρως για τους ναούς και τις μονές που υπέστησαν ανεπανόρθωτες καταστροφές.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε ζωντανά από το χωριό Πλάτανος  κοντά στο Καρλόβασι, όπου βρέθηκε για να επιθεωρήσει τις ζημιές στους ναούς του χωριού. Εκεί δύο εκκλησίες , της Παναγίας και του Αγίου Γεωργίου έχουν κριθεί ως μη χρησιμοποιούμενες».

«Να φυλάξει ο Θεός να μην χάσουμε ότι έχει απομείνει από τα κειμήλια μας. Να μην έχουμε μετασεισμούς. Με πάρα πολύ κόπο διασώσαμε τα εναπομείναντα», ανέφερε αρχικά ο Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος περιγράφοντας τον αγώνα που κάνουν οι Ιερείς με τη στήριξη της Πυροσβεστικής ώστε να διασώσουν τις εικόνες και τα ιερά κειμήλια από τις κατεστραμμένες εκκλησίες.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε επίσης, ότι δεδομένων των συνθηκών την Κυριακή δεν θα τελεστούν Θείες Λειτουργίες και απεύθυνε έκκληση για βοήθεια. Ιδιαίτερα στάθηκε στη φοβερή αυτή δοκιμασία η οποία είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 70 εκκλησίες να υποστούν ζημιές. «Στο Καρλόβασι την Κυριακή δεν θα έχουμε λειτουργίες γιατί όλοι οι ναοί είναι κατεστραμμένοι. Θα αξιοποιήσουμε όμως τα ξωκλήσια μας για να μπορέσει ο κόσμος να λειτουργηθεί» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορούμε να συγκρατήσουμε τα δάκρυά μας. Η καρδιά μας είναι πολύ θλιμμένη» είπε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας αναφέρθηκε και στα δυο παιδιά που έχασαν τη ζωής τους, λέγοντας πως «πονέσαμε ακόμα περισσότερο γιατί ήταν δικά μας παιδιά. Το αγόρι ερχόταν στις κατασκηνώσεις μας τα καλοκαίρια και τον γνώριζα. Μάλιστα έλεγε πως κάποια στιγμή ήθελε να γίνει αρχηγός της κατασκήνωσης όταν θα μεγάλωνε».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ:

Στον αγώνα που κάνει η Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας για να στηρίξει το δοκιμαζόμενο λαό του νησιού δημιούργησε ένα συγκινητικό βίντεο με το οποίο καλεί όλους μας να στηρίξουν τον αγώνα τους. 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων