26/04/2022 27/04/2022 «Νέα Τρίτη», έτσι ονομάζουν την Τρίτη της Διακαινησίμου στο Καρλόβασι. Κόκκινες Σημαίες με λευκούς Σταυρούς κυριαρχούν στους Ναούς και σ’όλη την πόλη και δίνουν τον τόνο της Χαράς και της Νίκης του Χριστού. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς πλησίον του πληγωμένου από τον σεισμό...
26 Απριλίου, 2022 - 16:46
Τελευταία ενημέρωση: 27/04/2022 - 0:49

Κόκκινες σημαίες με Σταυρούς και Λιτανεία στο Καρλόβασι Σάμου

Διαδώστε:
Κόκκινες σημαίες με Σταυρούς και Λιτανεία στο Καρλόβασι Σάμου

«Νέα Τρίτη», έτσι ονομάζουν την Τρίτη της Διακαινησίμου στο Καρλόβασι. Κόκκινες Σημαίες με λευκούς Σταυρούς κυριαρχούν στους Ναούς και σ’όλη την πόλη και δίνουν τον τόνο της Χαράς και της Νίκης του Χριστού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς πλησίον του πληγωμένου από τον σεισμό Μητροπολιτικού Ναού (1896) Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στη συνέχεια σχηματίστηκε Εκκλησιαστική πομπή λιτάνευση των Ιερών Εικόνων της Αναστάσεως, των λαβάρων, των σημαιών και των άλλων συμβόλων της Νίκης των ενοριών της πόλεως Κοιμ. Θεοτόκου, Οσίας Ματρώνης και Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Όλοι οι Χριστιανοί συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία, έγινε Δέηση και Δοξολογία προς τον Αναστάντα Κύριο. Ο Επίσκοπός μίλησε για τον Αναστάντα Κύριο των Δυνάμεων, υψώθηκαν τα λάβαρα και οι σημαίες παιανιζούσης της φιλαρμονικής Καρλοβάσου.

Ο ακριτικός λαός της Σάμου διατράνωσε την Πίστη του ότι ο Χριστός «ηγέρθη όντως» και οι Χριστιανοί είναι σφιχτά δεμένοι με την Εκκλησία, τα πατροπαράδοτα έθιμα και τις Ελληνορθόδοξες παραδόσεις τους. Παρέστησαν οι πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές του νησιού και της πόλης και πλήθος λαού. Όλοι έψαλλαν θριαμβευτικά τον νικητήριο παιάνα «Χριστός ανέστη εκ νεκρών», προσφέρθηκε δε ως ευλογία κόκκινο αυγό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων