05/11/2020 05/11/2020 Την στήριξη όλων μας ζητά μέσα από ένα συγκινητικό βίντεο η σεισμόπληκτη Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας προκειμένου να αναπεξέλθει στις δύσκολες ανάγκες που δημιούργησε ο φονικός σεισμός της 30ης Οκτωβρίου. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:  Έναν τραγικό απολογισμό των καταστροφών που προκλήθηκαν σε ναούς της Σάμου, μετά τον φονικό σεισμό κάνει με ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Σάμου...
05 Νοεμβρίου, 2020 - 14:10

Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας: Στηρίξτε τον αγώνα μας

Διαδώστε:
Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας: Στηρίξτε τον αγώνα μας

Την στήριξη όλων μας ζητά μέσα από ένα συγκινητικό βίντεο η σεισμόπληκτη Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας προκειμένου να αναπεξέλθει στις δύσκολες ανάγκες που δημιούργησε ο φονικός σεισμός της 30ης Οκτωβρίου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

Έναν τραγικό απολογισμό των καταστροφών που προκλήθηκαν σε ναούς της Σάμου, μετά τον φονικό σεισμό κάνει με ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος:

«Ο σπάνιος και μοναδικός εκκλησιαστικός και μνημειακός πολιτισμικός πλούτος της Σάμου βρίσκεται σε κίνδυνο. Ναοί και Μοναστήρια της Σάμου, που αριθμούν αιώνες ζωής και περικλείουν όλη την μεταβυζαντινή και νεότερη Ιστορία του Νησιού, πληγώθηκαν βαρύτατα. Στον Δήμο Ανατολικής Σάμου 24 Ενοριακοί Ναοί. Στον Δήμο Δυτικής Σάμου 30 Ενοριακοί Ναοί.
Επιπλέον οι Ιερές Μονές μας, όπως του Τιμίου Σταυρού, της Αγίας Τριάδος και του Προφήτου Ηλιού και πολλά Παρεκκλήσια. Όλοι υπέστησαν τόσο μεγάλες φθορές, ώστε να κρίνεται επισφαλής η χρήση τους, υπό τον φόβο και ενός μεγάλου μετασεισμού, που ενδεχομένως να επιφέρει μεγαλύτερες ζημιές ή ακόμη την πλήρη κατάρρευση και τον αφανισμό τους.
Εναγωνίως αναμένουμε τους ειδικούς, ώστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να ξεκινήσει η άμεση αποκατάσταση και αναστύλωσή τους. Υπολογίζουμε πολύ στην αγάπη των εν Ελλάδι και απανταχού της γης διαβιούντων Σαμίων Αδελφών, αλλά και στην ανδρεία του ευγενούς και ευσεβούς ακριτικού μας Κλήρου και Λαού.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων