20/10/2020 20/10/2020 Mέλος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας διορίσθηκε ο μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, μετά από απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος από το 1976 και μέχρι την εκλογή του ως Μητροπολίτου, υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας, Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και Καθηγητής...
20 Οκτωβρίου, 2020 - 9:23

Ο Μητρ. Σάμου, μέλος του Πολιτιστικού κέντρου της ΕΛΑΣ

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Σάμου, μέλος του Πολιτιστικού κέντρου της ΕΛΑΣ

Mέλος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας διορίσθηκε ο μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, μετά από απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος από το 1976 και μέχρι την εκλογή του ως Μητροπολίτου, υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας, Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και Καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία και όλες τις Σχολές της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σκοπός του ΠΟ.Κ.Ε.Α. είναι η ανάδειξη και προβολή της ιστορίας και του έργου των Αστυνομικών Σωμάτων, η συγκέντρωση, διάσωση, συντήρηση και έκθεση των κειμηλίων και του αρχειακού υλικού ή άλλων αντικειμένων που αναφέρονται στην ιστορική εξέλιξη του αστυνομικού θεσμού στην Ελλάδα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του ΠΟ.Κ.Ε.Α. συμπεριλαμβάνεται η οργάνωση συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων για το εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως

Μετά από πρόταση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και Απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με την υπ’ αριθμ. 346 Σ.Υ.Ο.Δ.Α. από 06.05.2020 ΦΕΚ, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ευσέβιος διορίσθηκε μέλος του νέου Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας για την προβολή της Ιστορίας της.

Τα 19 χρόνια πολυτίμου προσφοράς και διακονίας του Σεβασμιωτάτου στον ευαίσθητο τομέα της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας (1976-1995) και μάλιστα στον ιδιαίτερο χώρο των Παραγωγικών Σχολών, παραμένουν ανεξίτηλα στην ιστορική μνήμη των Στελεχών του Σώματος και αποτελούν ζωντανή μαρτυρία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων