07/01/2022 07/01/2022 Με επισημότητα τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων και με λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Θεοφάνεια στα νησιά μας Σάμο, Ικαρία, Φούρνους και Θύμαινα. Επίκεντρο η Σάμος. Το πρωί τελέστηκε η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία των Θεοφανείων στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Βαθέος, Ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχου κ.κ. Ευσεβίου. Ακολούθησε η τέλεση της ακολουθίας του Μ. Αγιασμού των Θεοφανείων....
07 Ιανουαρίου, 2022 - 13:25
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2022 - 13:24

Τα Θεοφάνεια στη Σάμο

Διαδώστε:
Τα Θεοφάνεια στη Σάμο

Με επισημότητα τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων και με λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Θεοφάνεια στα νησιά μας Σάμο, Ικαρία, Φούρνους και Θύμαινα.
Επίκεντρο η Σάμος. Το πρωί τελέστηκε η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία των Θεοφανείων στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Βαθέος, Ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχου κ.κ. Ευσεβίου. Ακολούθησε η τέλεση της ακολουθίας του Μ. Αγιασμού των Θεοφανείων.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή προς την ειδική εξέδρα και έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων.

Ξεχωριστή εντύπωση η συμμετοχή κολυμβητών διαφόρων ηλικιών. Όλοι τους έλαβαν γραπτώς «ευλογία – βεβαίωση συμμετοχής» και μικρό επάργυρο επιστήθιο Σταυρό. Σε όλους τους παρόντες διενεμήθη το μικρό τευχίδιο του Σεβασμιωτάτου “Της βαπτίσεως Χριστού”.

Παρέστησαν ο Βουλευτής, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, ο Υποδιοικητής 79ΑΔΤΕ, ο Ταξίαρχος της Αστυνομίας, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο Υπολιμενάρχης, ο Υποδιοικητής Ναυτικού κλιμακίου και Αεροπορίας, μέλη του Περιφερειακού και Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος Λαού.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε «να ανοίξουμε τις καρδιές μας, να αφήσουμε το Φως του Χριστού να καταυγάζει τη Ζωή και να ανακαινίζει την ύπαρξή μας». Όλοι μαζί έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων