12/06/2020 12/06/2020 Μήνυμα προε τους μαθητές και της μαθήτριες της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών που διαγωνίζονται στις Πανελλαδικές Σχολικές Εξετάσεις απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος. Μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος τονίζει: “Αυτές οι εξετάσεις έχουν την αξία τους, αλλά ούτε με αυτές αρχίζει, ούτε και τελειώνει ο αγώνας για πρόοδο και επιτυχία. Γι’ αυτό, χωρίς...
12 Ιουνίου, 2020 - 10:16
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2020 - 10:28

“Αγωνισθείτε με μεθοδικότητα και υψηλό φρόνημα να κατακτήσετε τα όνειρά σας”

Διαδώστε:
“Αγωνισθείτε με μεθοδικότητα και υψηλό φρόνημα να κατακτήσετε τα όνειρά σας”

Μήνυμα προε τους μαθητές και της μαθήτριες της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών που διαγωνίζονται στις Πανελλαδικές Σχολικές Εξετάσεις απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.

Μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος τονίζει:

“Αυτές οι εξετάσεις έχουν την αξία τους, αλλά ούτε με αυτές αρχίζει, ούτε και τελειώνει ο αγώνας για πρόοδο και επιτυχία. Γι’ αυτό, χωρίς να απολυτοποιείτε αυτό το στάδιο της ζωής σας, γεγονός που θα σας γεμίσει άγχος, άγωνισθείτε με μεθοδικότητα και υψηλό φρόνημα να κατακτήσετε τα όνειρά σας”.

Αναλυτικά το μήνυμα:  

Αγαπητά μου παιδιά,

Ακόμη μία φορά με την χάρη του Θεού η σχολική χρονιά έφθασε, υπό πρωτόγνωρες μάλιστα, λόγω της πανδημίας συνθήκες, στο τέλος της και μαζί με αυτήν πλησιάζουν για τους τελειοφοίτους των Λυκείων οι πανελλήνιες εξετάσεις. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα κληθείτε να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό, μέσα από την διαδικασία αυτών των εξετάσεων, ώστε να επιτύχετε αυτό που για πολλούς μοιάζει ένα όνειρο και στόχος ζωής, την εισαγωγή σας δηλαδή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της πατρίδος μας. Οι κόποι και η προσπάθεια ολόκληρης της σχολικής χρονιάς και όχι μόνο, θα αγωνισθείτε να βρούν δικαίωση στα τετράδια των εξετάσεων, και μαζί με το άγχος, η εύλογη αγωνία και η προσδοκία της επιτυχίας, θα κάνουν τις καρδιές όλων σας να κτυπήσουν δυνατά, και μαζί και όλων όσων σας αγαπούν καθώς οι συγκεκριμένες εξετάσεις είχαν πάντοτε μία ιδιαίτερη βαρύτητα όχι μόνο για τους υποψηφίους φοιτητές και φοιτήτριες, αλλά και για τις οικογένειές τους και το άμεσο περιβάλλον τους.

Κοντά σας σε αυτές τις ιδιαίτερες και απαιτητικές ημέρες είμεθα όλοι, οι γονείς, οι δάσκαλοί σας αλλά και η Εκκλησία, η φιλόστοργη πνευματική μητέρα όλων μας. Όλοι μας προσευχόμαστε για σας, ώστε ο φωτοδότης Χριστός να στεφανώσει με επιτυχία την προσπάθειά σας, να βοηθήσει τον καθένα και την καθεμία να ανταποκριθεί επιτυχώς στις απαιτήσεις αυτής της δοκιμασίας, δικαιώνοντας έτσι τους κόπους σας και τα όνειρά σας.

Ολόκληρη η ζωή του ανθρώπου, παιδιά μου, είναι γεμάτη από κάθε λογής εξετάσεις. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο ο άνθρωπος να έχει στην ζωή του πίστη, υπομονή, μεθοδικότητα, όραμα και επιμονή.

Αυτές οι εξετάσεις έχουν την αξία τους, αλλά ούτε με αυτές αρχίζει, ούτε και τελειώνει ο αγώνας για πρόοδο και επιτυχία. Γι’ αυτό, χωρίς να απολυτοποιείτε αυτό το στάδιο της ζωής σας, γεγονός που θα σας γεμίσει άγχος, άγωνισθείτε με μεθοδικότητα και υψηλό φρόνημα να κατακτήσετε τα όνειρά σας.

Σας εύχομαι μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου κάθε επιτυχία στην όμορφη αυτή προσπάθειά σας. Καλό διάβασμα, παιδιά μου, με πίστη στον Θεό, σοβαρότητα και χωρίς ακρότητες. Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός εύχομαι να φωτίζει τα βήματα της ζωής σας και να σας χαριτώνει στον αγώνα σας. Προσεύχομαι για σας από την καρδιά μου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων