04/06/2021 04/06/2021 Στον Ιερό Ναό Αγ. Σπυρίδωνος Σερρών βρίσκεται από την Τετάρτη 2 Ιουνίου, απότμημα εκ του ιερού Λειψάνου της χαριτόβρυτης δεξιάς χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκό­που Τριμυ­θούντος του θαυμα­τουργού, που προήλθε από τον ομώνυμο ιστορικό ιερό Ναό στην Κέρκυρα, με αφορμή τον «επί θύραις λειτουργικό εγκαινισμό του ιερού Ναού Αγ. Σπυρίδωνος Σερρών», το Σάββατο 5 και την...
04 Ιουνίου, 2021 - 13:10
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2021 - 12:48

Αύριο τα εγκαίνια του Αγίου Σπυρίδωνος Σερρών

Διαδώστε:
Αύριο τα εγκαίνια του Αγίου Σπυρίδωνος Σερρών

Στον Ιερό Ναό Αγ. Σπυρίδωνος Σερρών βρίσκεται από την Τετάρτη 2 Ιουνίου, απότμημα εκ του ιερού Λειψάνου της χαριτόβρυτης δεξιάς χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκό­που Τριμυ­θούντος του θαυμα­τουργού, που προήλθε από τον ομώνυμο ιστορικό ιερό Ναό στην Κέρκυρα, με αφορμή τον «επί θύραις λειτουργικό εγκαινισμό του ιερού Ναού Αγ. Σπυρίδωνος Σερρών», το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Ιουνίου».

Το ιερό Λείψα­νο θα παραμείνει προς προ­σκύνηση στον ναό των Σερρών μέχρι την Πέμπτη 10 Ιουνίου, εορτή της θ. Αναλήψεως. Έως τότε, καθημε­ρινά θα τελού­νται ιερές ακολου­θίες, προς αγια­σμό και πνευ­ματική ενίσχυση των πι­στών, αλλά και των μα­θη­τών και μα­θη­τριών, που προσεχώς θα δι­α­γω­νισθούν στις ε­φε­τει­νές πα­νελ­λή­νι­ες ε­ξε­τά­σεις.

Αύριο, Σάββατο 5 Ιουνίου, στις 7:00 το απόγευμα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος θα αποθέσει, κατά την εκκλησιαστική τάξη, επί της Αγίας Τραπέζης του προς εγκαινισμό ιερού Ναού Αγ. Σπυρίδωνος Σερρών τα μαρτυρικά άγια Λείψανα και θα ακολουθήσει ο Εσπερινός των Εγκαινίων, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.

Την Κυριακή 6 Ιουνίου, το πρωί, θα τελεσθούν τα Εγκαίνια του ιερού Ναού, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και στη συνέχεια η πρώτη θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και συνιερουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου και του Σεβ. Ποιμενάρχου της πόλης κ. Θεολόγου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων