19/02/2022 19/02/2022 Τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022, o αρμόδιος για θέματα Ανωτάτης Εκπαιδεύσεως, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελος Συρίγος, στο πλαίσιο της επισκέψεως του Υπουργικού Κλιμακίου στην Πανεπιστημιούπολη Σερρών. Ο Σεβασμιώτατος υπεδέχθη τον κ. Συρίγο στο Επισκοπείο Σερρών, συνοδευόμενο από τους Βουλευτές Σερρών κ. κ. Φ. Αραμπατζή,...
19 Φεβρουαρίου, 2022 - 14:41
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2022 - 14:43

Επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας στον Μητροπολίτη Σερρών

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας στον Μητροπολίτη Σερρών

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022, o αρμόδιος για θέματα Ανωτάτης Εκπαιδεύσεως, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελος Συρίγος, στο πλαίσιο της επισκέψεως του Υπουργικού Κλιμακίου στην Πανεπιστημιούπολη Σερρών.

Ο Σεβασμιώτατος υπεδέχθη τον κ. Συρίγο στο Επισκοπείο Σερρών, συνοδευόμενο από τους Βουλευτές Σερρών κ. κ. Φ. Αραμπατζή, Αν. Χατζηβασιλείου, Θ. Λεονταρίδη και λοιπούς υπηρεσιακούς παράγοντες και συζήτησε σε εγκάρδιο κλίμα ζητήματα επικαιρότητος και κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Σεβ. αναφέρθηκε στην διακονία-μαρτυρία της Εκκλησίας των Σερρών και της Νιγρίτης στον πνευματικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό τομέα, ως και στο κλίμα γονίμου και παραγωγικής συνεργασίας και συναντιλήψεως  μετά των λοιπών θεσμικών φορέων, επ’ ωφελεία του φιλοπροόδου Σερραϊκού λαού. «Η  Εκκλησία μας διακονεί με πιστότητα το όραμα της ενότητος, της συνεργατικότητος και της ομοψυχίας του λαού μας μέσα από την καθαρότητα και την δυναμική της χριστιανικής μας πίστεως και αλληλεγγύης, που αποτελούν θεμελιακό στοιχείο της ταυτότητος του τόπου μας και προϋπόθεση περαιτέρω προόδου και προοπτικής», υπεγράμμισε χαρακτηριστικώς ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης, στο πλαίσιο της συναντήσεως, ο Σεβ. κ. Θεολόγος ενημέρωσε τον κ. Συρίγο, για το θέμα της επιστροφής των κλαπέντων ιερών κειμηλίων της Εκκλησίας των Σερρών. «Το αίτημα της επιστροφής των εκκλησιαστικών κειμηλίων, ως έργον δικαιοσύνης και ιστορικής αληθείας, είναι πάντα επίκαιρον!», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Ο κ. Συρίγος, αφού άκουσε μετά πολλής προσοχής και βαθείας κατανοήσεως τα λεχθέντα υπό του Σεβ., ευχαρίστησε για την εγκάρδια δοχή και φιλοξενία, καθώς και για τον γόνιμο διάλογο.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος προσέφερε στον κ. Συρίγο εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, ως ευλογία και αγαθή ενθύμηση της επισκέψεως.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων