27/09/2022 27/09/2022 Τον Αγιασμό με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων στις Σχολές του Μαξιμείου Ιδρύματος, τέλεσε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022. Το Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης, που κατά το προσεχές έτος συμπληρώνει 25 χρόνια συνεχούς και καρποφόρου λειτουργίας, εγκαινιάσθηκε από τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης...
27 Σεπτεμβρίου, 2022 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2022 - 16:54

Μαξίμειο: 25 χρόνια κυψέλη πνεύματος και πολιτισμού

Διαδώστε:
Μαξίμειο: 25 χρόνια κυψέλη πνεύματος και πολιτισμού

Τον Αγιασμό με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων στις Σχολές του Μαξιμείου Ιδρύματος, τέλεσε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022.

Το Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης, που κατά το προσεχές έτος συμπληρώνει 25 χρόνια συνεχούς και καρποφόρου λειτουργίας, εγκαινιάσθηκε από τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρό Χριστόδουλο, το Νοέμβριο του 1998 και ιδρύθηκε μετά από πρωτοβουλία του αειμνήστου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κυρού Μαξίμου, του οποίου και το όνομα φέρει. Το εκκλησιαστικό ίδρυμα συνιστά μία δημιουργική πνευματική κυψέλη, όπου υπηρετούνται και διδάσκονται οι εκκλησιαστικές τέχνες και ο πολιτισμός, δηλαδή η πατροπαράδοτη βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική, η παραδοσιακή δημοτική και έντεχνη κοσμική μουσική, η αγιογραφία κ.λπ.


Παράλληλα στον ίδιο φιλόξενο χώρο, με τους δύο επιπλέον ορόφους, που προσετέθησαν την τελευταία δεκαετία, στεγάζονται και άλλες πνευματικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες της Εκκλησίας των Σερρών, όπως λ.χ. οι συνάξεις της Σχολής γονέων, τα μαθήματα σπουδής στους αρχαίους κλασσικούς συγγραφείς, το ιατρείο και το φαρμακείο κοινωνικής αντίληψης, η παιδικὴ ορχήστρα – χορω¬δί¬α, η χορωδία νέων, η παραδοσιακή χορωδία, ο Σύλλογος Τριτέκνων Σερρών, η Σχολή παραδοσιακών χορών κ.λ.π.

Ο Σερρών και Νιγρίτης Εκκλησίας κ. Θεολόγος, προ της απολύσεως της ιεράς ακολουθίας του αγιασμού, ευχήθηκε πλούσια καρποφορία στις δραστηριότητες του Μαξιμείου Πνευματικού Κέντρου για το νέο ιεραποστολικ έτος,
Στον αγιασμό παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Σερρών κ. Θ. Λεονταρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Π. Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Σερραίων κ. Αλ. Χρυσάφης, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Σερρών κ. Β. Κατιρτζόγλου, Αντιδήμαρχοι, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Ι. Καραβασίλης, ο Διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού κ. Αδ. Σαρρής, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών και πλήθος κόσμου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων