31/12/2021 01/01/2022 Στον πανίερο Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό Αγ. Θεοδώρων Σερρών, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, σήμερα Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021, παραμονή πρωτοχρονιάς, κατά τον μέγα, πανηγυρικό Εσπερινό της Περιτομής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και του Αγ. Βασιλείου του μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας. Ομιλητής στον Εσπερινό της εορτής ήταν ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π....
31 Δεκεμβρίου, 2021 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2022 - 2:36

Μητροπολίτης Σερρών προς νέους: «Οι θύρες της Εκκλησίας μας είναι πάντα ανοικτές»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Σερρών προς νέους: «Οι θύρες της Εκκλησίας μας είναι πάντα ανοικτές»

Στον πανίερο Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό Αγ. Θεοδώρων Σερρών, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, σήμερα Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021, παραμονή πρωτοχρονιάς, κατά τον μέγα, πανηγυρικό Εσπερινό της Περιτομής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και του Αγ. Βασιλείου του μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας.

Ομιλητής στον Εσπερινό της εορτής ήταν ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Βλάχος, Υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Εκκλησίας των Σερρών.

Μετά την ευλόγηση της εόρτιας αρτοκλασίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Θεολόγος, ως Πρόεδρος του Δ.Σ. του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου «Παναγία η Πονολύτρια», προσέφερε 33 υποτροφίες σε ισάριθμους φοιτητές και φοιτήτριες της Μητροπολιτικής περιφερείας Σερρών και Νιγρίτης, οι οποίοι επιδεικνύουν ιδιαίτερη έφεση για μάθηση.

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος προς το φιλέορτο εκκλησίασμα, υπογράμμισε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Να ενθυμείσθε, αγαπητά μου παιδιά, είπε ο Σεβασμιώτατος, ότι οι θύρες της μητέρας μας Εκκλησίας, η οποία αγιάζει, διδάσκει, εμπνέει, αναμένει, σκεπάζει, κατανοεί και συγχωρεί, είναι πάντα ανοικτές για όλους. Πολλές είναι οι στιγμές, που η ζωή μας επιφυλάσσει δυσκολίες, θλίψεις, αντιξοότητες. Μέσα από αυτό τον δρόμο, τον σωτήριο και λυτρωτικό, διήλθαν και οι άγιοι της Εκκλησίας μας, όπως ο άγιος Βασίλειος. Στις δύσκολες αυτές καταστάσεις, χρήσιμο και ενισχυτικό είναι να ενθυμούμεθα ότι η θύρα του Χριστού παραμένει πάντα ανοικτή, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Το όνομα του Χριστού είναι συνώνυμο της αληθείας, της στοργής, της ζωής και της αγάπης, το δε κάλεσμά Του καθολικό και σωτήριο».

Τέλος, ο Σεβασμιωτάτος κ. Θεολόγος, ευχήθηκε ολοψύχως, ο ενανθρωπήσας Υιός και Λόγος του Θεού να χαρίζει δαψιλώς σε όλους από τον ακένωτο πλούτο της χρηστότητός Του, πίστη, ελπίδα και αγάπη, ώστε το νέο πολιτικό έτος 2022, να είναι για τον ιερό κλήρο, τις μοναστικές αδελφότητες, τον φιλόχριστο λαό του Θεού, τους νέους και τις νέες της επαρχίας μας, αλλά και την πατρίδα μας και τον κόσμο ολόκληρο, έτος ευλογίας, μετανοίας, αγιασμού, σωτηρίας, ειρήνης, υγείας και προκοπής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων