25/03/2020 25/03/2020 Έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο μέσα στην εκκλησία. Ήταν όλοι τους συγκινημένοι και φορτισμένοι από το κλίμα της ημέρας αλλά προσπάθησαν να εμψυχώσουν έστω και απο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τον κόσμο που παρέμενε στα σπίτια του. Κληρικοί σε όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και Ιεράρχες στάθηκαν προσοχή μέσα στους άδειους ναούς τους και έψαλλαν...
25 Μαρτίου, 2020 - 12:48
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2020 - 22:04

Ποιοι έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο με βροντερή φωνή

Διαδώστε:
Ποιοι έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο με βροντερή φωνή

Έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο μέσα στην εκκλησία. Ήταν όλοι τους συγκινημένοι και φορτισμένοι από το κλίμα της ημέρας αλλά προσπάθησαν να εμψυχώσουν έστω και απο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τον κόσμο που παρέμενε στα σπίτια του.

Κληρικοί σε όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και Ιεράρχες στάθηκαν προσοχή μέσα στους άδειους ναούς τους και έψαλλαν με δακρισμένα μάτια.

Ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας κ Θεολόγος με βροντερή φωνή έψαλλε τον Εθνικό μας ύμνο για τους ακρίτες
Δείτε το σχετικό βίντεο

 

Την ίδια ώρα με μηνύματά τους  και εμψυχωτικά κηρύγματα προσπάθησαν να κρατήσουν ψηλά το ηθικό των Ελλήνων Ιεράρχες από τη μια μεριά της Ελλάδας ως την άλλη.

 Ο μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στο κήρυγμα του τόνισε «Οι ψυχές που αγαπούν τον Θεό καλούνται να προσευχηθούν για ένα Nέο Ευαγγελισμό». Από τη Χίο ο Μητροπολίτης κ. Μάρκος ευχήθηκε η Παναγία να χαρίζει υγεία σε όλους. Ενώ ο  Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος υποστήριξε πως Θα δώσουμε μαζί τον αγώνα και θα νικήσουμε. 

Δείτε το βίντεο:

 

Από την Κρήτη μάλιστα, ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σέλινου κ. Αμφιλόχιος τόνισε: «Η Εκκλησία, ως φιλόστοργος Μητέρα, και θέλοντας να προστατεύσει τα παιδιά Της, όλες και όλους εσάς, από την έκθεση στον αόρατο αυτό εχθρό της ανθρωπότητας και συμβάλλοντας εις τον περιορισμό της διασποράς της νόσου, με οδύνη και πόνο ψυχής, αποφάσισε να τελούνται οι Ιερές  Ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες της περιόδου και για όσο χρειαστεί, χωρίς την συμμετοχή των πιστών».

«Εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου αλλά και τον Ευαγγελισμό κάθε πονεμένης ψυχής, τον Ευαγγελισμό κάθε ταλαιπωρημένου ανθρώπου, εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της ζωής ολόκληρης.
Μοιάζουν οι σημερινές ημέρες με μία άλλη μορφή, σαν τις ημέρες εκείνες που τις έπνιγε το σκοτάδι της σκλαβιάς, που και τότε οι χριστιανοί προσεύχονταν κλεισμένοι μέσα στα δωμάτιά τους, μέσα στα υπόγεια των σπιτιών τους, κρυμμένοι αλλά προσευχόμενοι και ελπίζοντες, και προσδοκώντες την απελευθέρωση, την αναγέννηση, την παλιγγενεσία.
Με αυτά τα συγκινητικά πατρικά λόγια και με συναίσθημα προσευχητικό και συνάμα συναίσθημα Εθνικής Υπερηφάνειας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθώτιδος κ. Συμεών την Τετάρτη 25 Μαρτίου, ετέλεσε τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Δείτε το βίντεο:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων