30/06/2022 30/06/2022 Την επιστροφή των κλαπέντων κειμηλίων, τα οποία σήμερα φυλάσσονται στο Εθνολογικό Μουσείο της Σόφιας, από τη Βουλγαρία συνεχίζει να ζητά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος. Μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε ότι από την πρώτη μέρα της έλευσης του στις Σέρρες ανέλαβε πρωτοβουλίες για την επιστροφή των Ιερών κειμηλίων από τη Βουλγαρία. Ο Σεβασμιώτατος...
30 Ιουνίου, 2022 - 11:51
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2022 - 12:23

Ο Μητροπολίτης Σερρών για την επιστροφή κειμηλίων από τη Βουλγαρία

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σερρών για την επιστροφή κειμηλίων από τη Βουλγαρία

Την επιστροφή των κλαπέντων κειμηλίων, τα οποία σήμερα φυλάσσονται στο Εθνολογικό Μουσείο της Σόφιας, από τη Βουλγαρία συνεχίζει να ζητά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε ότι από την πρώτη μέρα της έλευσης του στις Σέρρες ανέλαβε πρωτοβουλίες για την επιστροφή των Ιερών κειμηλίων από τη Βουλγαρία. Ο Σεβασμιώτατος είχε προβεί σε ενέργειες και στο παρελθόν όπως τον Ιούνιο του 2021, όταν είχε παραδώσει σχετικό υπόμνημα-αίτημα στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά όταν ο τελευταίος επισκέφθηκε την πόλη των Σερρών. Ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης μιλώντας για τα ιερά κειμήλια, που την άνοιξη του 1917 ο βουλγαρικός κατοχικός στρατός, αφού πρώτα λεηλάτησε την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών, τα άρπαξε, υπογράμμισε ότι έχουν γίνει πολλές ενέργειες που δεν είναι γνωστές ενώ το θέμα είναι λεπτό και διακρατικό και θέλει πολύ προσοχή.

Ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή, που έχω έρθει εδώ, κάνω ενέργειες για την επιστροφή των κειμηλίων. Δεν είναι όλα γνωστά, όμως το θέμα δεν έχει παύσει ούτε για μία στιγμή, με υπομνήματα εντός και εκτός Ελλάδος, με συναντήσεις και μάλιστα σε κορυφαίο επίπεδο. Να ξέρετε ότι το θέμα κινείται. Προς το παρόν αυτό έχω να πω και είναι ευχής έργο ότι η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία. Αλλά είναι ένα λεπτό διακρατικό θέμα το οποίο θέλει πολύ προσοχή. Τα πολλά λόγια σε αυτήν τη φάση μπορεί και να κάνουν και κακό. Όλα αυτά συζητιούνται και τον πρώτο λόγο τον έχουν τα κυβερνητικά και κρατικά όργανα».

Ερωτηθείς για το αν είναι αισιόδοξος, o Σεβασμιώτατος ανέφερε:

«Πάντα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Αν ξεκινάς έναν αγώνα με την σκέψη ότι θα τον χάσεις, τον έχεις χάσει από την αρχή. Έτσι πρέπει να πορευόμαστε πάντα στη ζωή μας. Αγωνιζόμαστε για να κερδίσουμε, όχι για να χάσουμε».

Πηγή: ertnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων