11/09/2022 12/09/2022 Η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, για τον αγιασμό, την πνευματική στερέωση και ενίσχυση του πιστού λαού της και μάλιστα στις δύσκολες σημερινές ημέρες, με τιμή, σεβασμό αλλά και χαρά πνευματική, στο πλαίσιο μάλιστα των λατρευτικών ακολουθιών, που τελούνται με αφορμή και τον επερχόμενο εορτασμό της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, υποδέχθηκε πανδήμως...
11 Σεπτεμβρίου, 2022 - 11:33
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2022 - 6:18

Οι Σέρρες υποδέχθηκαν απότμημα του Τιμίου Σταυρού

Διαδώστε:
Οι Σέρρες υποδέχθηκαν απότμημα του Τιμίου Σταυρού

Η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, για τον αγιασμό, την πνευματική στερέωση και ενίσχυση του πιστού λαού της και μάλιστα στις δύσκολες σημερινές ημέρες, με τιμή, σεβασμό αλλά και χαρά πνευματική, στο πλαίσιο μάλιστα των λατρευτικών ακολουθιών, που τελούνται με αφορμή και τον επερχόμενο εορτασμό της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, υποδέχθηκε πανδήμως το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, στον ομώνυμο ιερό Ναό των Σερρών, το αγιώτατο απότμημα εκ του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας.

Το απότμημα χρονολογείται από τον 4ο αιώνα μ.Χ. και έχει αποθησαυρισθεί από την Αγία Ελένη στον φρικτό Γολγοθά, στον τόπο δηλαδή όπου εσταυρώθη ο Κύριός μας, εντός του πανιέρου Ναού της Αναστάσεως του Κυρίου, στην αγία πόλη των Ιεροσολύμων.

Το χαριτόβρυτο αυτό τιμαλφές κειμήλιο της πίστεώς μας, που κόμισε στις Σέρρες, από την αγία πόλη των Ιεροσολύμων ο πολιός Αγιοταφίτης Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός, ως Εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, υποδέχθηκε σύσσωμος ο ιερός κλήρος της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής των Σερρών με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, τις Αρχές του τόπου καθώς και μεγάλο πλήθος ευσεβών χριστιανών, που προσήλθαν για να προσκυνήσουν και να λάβουν την χάρη και την ευλογία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Προ της απολύσεως της επισήμου Δοξολογίας επί τη υποδοχή του Τιμίου Σταυρού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της των Σερρών και Νιγρίτης Εκκλησίας κ. Θεολόγος, αφού ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναζαρέτ κ. Κυριακό και σύμπασα την Αγιοταφιτική Αδελφότητα, για την μεγίστη ψυχοστηρικτική αυτή ευλογία, ομίλησε επικαίρως προς το πολυπληθές εκκλησίασμα για την αγιαστική παρουσία και σκέπη του Τιμίου Σταυρού στη ζωή και τον προσωπικό πνευματικό μας αγώνα αλλά και στην ένδοξη και μαρτυρική πορεία του έθνους μας. Ο Σταυρός του Κυρίου υπήρξε διαχρονικά ο κλήρος και η δόξα του ελληνικού έθνους, τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει σε προσκύνηση στον ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Σερρών έως την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, όπου καθημερινώς θα τελούνται ιερές ακολουθίες, προς αγιασμό και πνευματική ενίσχυση των πιστών. Εκτάκτως, σήμερα, Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, ο Τίμιος Σταυρός θα μεταφερθεί στον ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Σερρών, όπου μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί το επίσημο μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής, από της οποίας εφέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια. Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία το ιερό θησαύρισμα θα μεταφερθεί και πάλι στον ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Σερρών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων