15/12/2022 15/12/2022 Ολοκληρώθηκε ο καθιερωμένος Έρανος Αγάπης από τις ενορίες της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης, μετά από τρία χρόνια που δεν διεξήχθη εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, το τριήμερο 10 έως 12 Δεκεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί, και τούτο προς δόξα Θεού και έπαινο του φιλοτίμου λαού, ότι, παρά τις εξωτερικές δυσμενείς συνθήκες λόγω κυρίως της συνεχιζομένης οικονομικής κρίσεως...
15 Δεκεμβρίου, 2022 - 15:02
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2022 - 15:05

Ολοκληρώθηκε ο Έρανος Αγάπης από τις ενορίες των Σερρών

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε ο Έρανος Αγάπης από τις ενορίες των Σερρών

Ολοκληρώθηκε ο καθιερωμένος Έρανος Αγάπης από τις ενορίες της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης, μετά από τρία χρόνια που δεν διεξήχθη εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, το τριήμερο 10 έως 12 Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί, και τούτο προς δόξα Θεού και έπαινο του φιλοτίμου λαού, ότι, παρά τις εξωτερικές δυσμενείς συνθήκες λόγω κυρίως της συνεχιζομένης οικονομικής κρίσεως και του κλίματος αβεβαιότητος που υπάρχει, ο φετεινός Έρανος κινήθηκε σε εξαιρετικά ικανοποιητικά επίπεδα και έφτασε στο ποσόν των 155.120€ γεγονός ιδιαιτέρως παρήγορο και ελπιδοφόρο. Από τις 114 ενορίες της Εκκλησίας των Σερρών και της Νιγρίτης , οι 84 παρουσίασαν σημαντική άνοδο, σε σχέση με τον Έρανο του 2019.

Ο φιλόχριστος και φιλότιμος λαός των Σερρών, παρά τις πολλές οικονομικές δυσκολίες και το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί, ανταποκρίθηκε κατά τρόπο ιδιαιτέρως συγκινητικό και κυρίως με πολύ ευγένεια και καλοσύνη στο προσκλητήριο αγάπης της κατά Σέρρας και Νιγρίτα Εκκλησίας, στηρίζοντας και ενισχύοντας ουσιαστικά το φιλανθρωπικό έργο της. Η Εκκλησία συνεχίζει και επαυξάνει περαιτέρω την φιλανθρωπική και κοινωνική της δραστηριότητα.

Αυτές τις άγιες ημέρες θα χορηγηθούν άμεσα, τόσο από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο, όσο και τα Ενοριακά Φιλόπτωχα της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης έκτακτα οικονομικά βοηθήματα σε περισσότερες από 1150 οικογένειες εμπεριστάτων αδελφών, όπως αυτές κατεγράφησαν από τους υπευθύνους ιερείς των ενοριών τους.

Επίσης, κατά τον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, που θα τελεσθεί το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, στον ιερό Ναό Αγ. Βασιλείου Κάτω Λευκώνος, θα επιδοθούν υποτροφίες φοιτητικά επιδόματα σε 20 συνολικά φοιτητές και φοιτήτριες της περιοχής, που διακρίνονται για την πρόοδο στις σπουδές, το ήθος τους και αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, ως προσφορά της τοπικής Εκκλησίας προς την σπουδάζουσα νεολαία του τόπου. Το υπόλοιπο μέρος του Εράνου Αγάπης θα διατεθεί μέσα στο Νέο Έτος για την μηνιαία τακτική και εκ¬τακτη οικονομική ενίσχυση απόρων οικογενειών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος ευχαριστεί ολοψύχως τους κληρικούς και λαικούς αφοσιωμένους εργάτες της τοπικής Εκκλησίας, που με ζήλο, αυταπάρνηση και πραγματική αγάπη διενήργησαν και τον εφετεινό έρανο της Εκκλησίας μας και κυρίως τον φιλόχριστο, φιλότιμο και ευαίσθητο στον ανθρώπινο πόνο λαό μας, για την ιδιαιτέρως συγκινητική και εντυπωσιακή ανταπόκρισή του, παρά τις ιδιαιτέρως δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ευχόμενος σε όλους ευλογημένα και άγια Χριστούγεννα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων