29/02/2020 29/02/2020 Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: «Στα χέρια της τοπικής μας Εκκλησίας εμπιστευόμεθα σήμερα έναν πολύτιμο θησαυρό μας» Το τέλος του Χειμώνα και τον ερχομό της Άνοιξης τραγούδησαν με τις γλυκόλαλες φωνές τους τα «χελιδόνια» του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών, στον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, σήμερα 29 Φεβρουαρίου 2020, στο Επισκοπείο Σερρών. Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε τα...
29 Φεβρουαρίου, 2020 - 15:18
Τελευταία ενημέρωση: 29/02/2020 - 15:42

Δωρεά πολύτιμων Συλλογών από το Λύκειο Ελληνίδων Σερρών

Διαδώστε:
Δωρεά πολύτιμων Συλλογών από το Λύκειο Ελληνίδων Σερρών

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: «Στα χέρια της τοπικής μας Εκκλησίας εμπιστευόμεθα σήμερα έναν πολύτιμο θησαυρό μας»

Το τέλος του Χειμώνα και τον ερχομό της Άνοιξης τραγούδησαν με τις γλυκόλαλες φωνές τους τα «χελιδόνια» του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών, στον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, σήμερα 29 Φεβρουαρίου 2020, στο Επισκοπείο Σερρών.

Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε τα 30 και πλέον παιδιά, συνοδευόμενα από την Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων κ. Στ. Ελευθεριάδου και μέλη του Συλλόγου και άκουσε από τους μικρούς αγγελιοφόρους της Άνοιξης, τα παραδοσιακά κάλαντα της Ανοίξεως, τα «χελιδονίσματα». Τα παιδιά, ενδεδυμένα τις παραδοσιακές τους στολές και με ξύλινα ομοιώματα χελιδονιών στα χέρια, ευχαρίστησαν τον πνευματικό τους πατέρα για την φιλοξενία και του προσέφεραν τον παραδοσιακό «μάρτη».

Η κ. Στ. Ελευθεριάδου αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την διαχρονική πατρική του δοχή και αγάπη, του παρέδωσε μία παλαίτυπη έκδοση της Ιλιάδας και της Οδύσσειας του Ομήρου, τυπωμένη στη Βιέννη το έτος 1551, ένα Αναστασιματάριο του έτους 1933 και σπάνιες σειρές γραμματοσήμων, όλα ιστορικά κειμήλια του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών.

Ο Μητροπολίτης κ. Θεολόγος, επαίνεσε εγκαρδίως την Πρόεδρο και τα μέλη του Λυκείου για την σπουδαιοτάτη, πολυετή, πολιτιστική και πνευματική προσφορά του ιστορικού αυτού Συλλόγου στην κοινωνία των Σερρών. Ευχαρίστησε όλως ιδιαιτέρως, με βαθειά συγκίνηση, την Πρόεδρο κ. Στ. Ελευθεριάδου, για την εμπιστοσύνη του ιστορικού Συλλόγου προς την Εκκλησία των Σερρών, η οποία εκφράσθηκε και με την δωρεά των σπανίων αυτών κειμηλίων, προς μόνιμη φύλαξη και έκθεση στο Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο «Ψυχής Άκος» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος γέμισε τα καλαθάκια των παιδιών με τα παραδοσιακά «φιλέματα-αυγά» και με άλλες «ευλογίες», προσφέροντας σε όλους, μικρούς και μεγάλους, την ευχή του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων