01/05/2021 01/05/2021 Με την προσήκουσα ιεροπρεπή λαμπρότητα τελέσθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά ο Εσπερινός και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Πρώτης Αναστάσεως, εντός του Ιερού Κουβουκλίου του Επιταφίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης με τη λειτουργική...
01 Μαΐου, 2021 - 14:44
Τελευταία ενημέρωση: 01/05/2021 - 14:48

Σερρών: «Η Ανάσταση του Κυρίου μας εγγυάται την δική μας»

Διαδώστε:
Σερρών: «Η Ανάσταση του Κυρίου μας εγγυάται την δική μας»

Με την προσήκουσα ιεροπρεπή λαμπρότητα τελέσθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά ο Εσπερινός και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Πρώτης Αναστάσεως, εντός του Ιερού Κουβουκλίου του Επιταφίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης με τη λειτουργική συμμετοχή του παν. Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ευσεβίου Σπουργίτη και των εφημερίων του Ι. Ναού.

Καθ΄ όλη την διάρκεια των ιερών Ακολουθιών συμπροσευχήθησαν εντός του Ι. Ναού αρκετοί πιστοί, οι οποίοι με υποδειγματική τάξη και ευπρέπεια συμμετείχαν στην λειτουργική προσευχή κρατώντας δάφνες στα χέρια τους, τις οποίες σκόρπισε προηγουμένως ο Σεβασμιώτατος, ψάλλοντας τον Αναστάσιμο παιάνα «Ανάστα ο Θεός», ο οποίος αποτελεί και το θριαμβευτικό προανάκρουσμα της νίκης της ζωής κατά του θανάτου.

Στη σύντομη προσλαλιά ,στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους τα προσήκοντα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά ότι «είναι καθήκον μας ιερό και προϋπόθεση ζωής αιωνίου να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε τον Κύριο και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό και την εικόνα Του, τον άνθρωπο και να ομολογούμε πάντοτε την δύναμη της Αναστάσεώς Του, ιδίως στις σημερινές ημέρες όπου η οσμή του θανάτου, στην διπλή του διάσταση, απλώνεται πάνω από ολόκληρη την οικουμένη. Η πίστη στην Ανάσταση του Κυρίου μας είναι το ακρογωνιαίο θεμέλιο της πίστεώς μας αλλά και ολοκλήρου της ζωής μας. Χωρίς αυτή την πίστη τα πάντα γίνονται αχάριστα, αφώτιστα, στενάχωρα, περιορισμένα, θλιβερά και τραγικά.

Η θεοπρεπής και πανένδοξη Ανάσταση του Κυρίου μας σηματοδοτεί και εγγυάται με απόλυτη βεβαιότητα και την δική μας ανάσταση, η οποία είθε να είναι ανάσταση ζωής και ουχί κρίσεως». Το εσπέρας της μεγάλης και αγίας Κυριακής του Πάσχα ο Σεβ. Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό Εσπερινού της Αγάπης, στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Παρασκευής Λαγκαδά.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος παραθέτει και την πνευματική διδαχή του στους Χριστιανούς για το Πάσχα, την οποία μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΧΗ ΔΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων