05/03/2021 05/03/2021 Ιερό τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Μαξίμου τέλεσε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.  Συγκεκριμένα, στον ιερό Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Σερρών, στον αύλειο χώρο του οποίου αναπαύεται ο αοίδιμος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κυρός Μάξιμος, μετέβη σήμερα το πρωΐ, Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών...
05 Μαρτίου, 2021 - 15:29
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2021 - 14:49

Τρισάγιο στον μακαριστό Σερρών κυρό Μάξιμο

Διαδώστε:
Τρισάγιο στον μακαριστό Σερρών κυρό Μάξιμο

Ιερό τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Μαξίμου τέλεσε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος. 

Συγκεκριμένα, στον ιερό Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Σερρών, στον αύλειο χώρο του οποίου αναπαύεται ο αοίδιμος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κυρός Μάξιμος, μετέβη σήμερα το πρωΐ, Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος και τέλεσε, όπως κάθε χρόνο αυτή την ημέρα της κοιμήσεως του μακαριστού Ποιμενάρχου της Σερραϊκής Εκκλησίας Μαξίμου (1984-2003), ιερό τρισάγιο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Προκατόχου του, με αφορμή την συμπλήρωση δέκα οκτώ ετών (+05-03-2003) από της προς Κύριον εκδημίας του αειμνήστου Ιεράρχου, του διαποιμάναντος θεοφιλώς την χριστόλε¬κτον ποίμνην της κατά Σέρρας και Νιγρίταν Εκκλησίας του Χριστού.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Θεολόγος, στο τέλος του τρισαγίου, ευχήθηκε όπως ο Αρχηγός της ζωής και του θανάτου, Κύριός μας Ιησούς Χριστός, αναπαύη την μακαρία ψυχή του Μητροπολίτου Μαξίμου εν χώρα ζώντων, μετά αγίων και δι¬καίων. «Ο αείμνηστος και λαμπρός προκάτοχός μας, Μητροπολίτης Μάξιμος», ετόνισε ο Σεβ., «εργάσθηκε για την αγίαν Εκκλησίαν του Χριστού με όραμα, ήθος και αυταπάρνηση. Το πολυσχιδές έργο του υπήρξε μεγάλο και ουσιαστικό».

Μάλιστα, ο Σεβ. Ποιμενάρχης των Σερρών κ. Θεολόγος, ανακοίνωσε ότι την δευτέρα Κυριακή του μηνός Νοεμβρίου εκάστου έτους, θα τελείται, στον ιερό Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Σερρών, πάνδημο μνημόσυνο για όλους τους αειμνήστους Ιεράρχας, που διεποίμαναν θεαρέστως την ιστορικήν Εκκλησίαν των Σερρών, από τον 5ο αιώνα και εφεξής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων