03/01/2020 03/01/2020 179 υποτροφίες ύψους 30.000 ευρώ χορήγησε σε ισάριθμους φοιτητές και φοιτήτριες ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος  Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019, στο Επισκοπείο Σερρών, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος ευλόγησε την πατροπαράδοτη Αγιοβασιλειόπιτα, παρουσίᾳ του ευαγούς Κλήρου, της Σερραίας Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φ....
03 Ιανουαρίου, 2020 - 10:34
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2020 - 10:36

Υποτροφίες σε 179 φοιτητές και φοιτήτριες χορήγησε η Ι.Μ. Σερρών

Διαδώστε:
Υποτροφίες σε 179 φοιτητές και φοιτήτριες χορήγησε η Ι.Μ. Σερρών

179 υποτροφίες ύψους 30.000 ευρώ χορήγησε σε ισάριθμους φοιτητές και φοιτήτριες ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος 

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019, στο Επισκοπείο Σερρών, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος ευλόγησε την πατροπαράδοτη Αγιοβασιλειόπιτα, παρουσίᾳ του ευαγούς Κλήρου, της Σερραίας Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φ. Αραμπατζή, βουλευτών του νομού, του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Π. Σπυρόπουλου, των Δημάρχων Σερρών κ. Αλ. Χρυσάφη και Εμμ. Παππά κ. Δ. Νότα, των Στρατιωτικών, Αστυνομικών και λοιπών αρχών και πλήθους λαού. Ο Σεβ. απηύθυνε προς όλους πρόσκληση ενότητος, ομοψυχίας, σύνεσης και συνέπειας, ώστε με την δύναμη της πίστεως στον Χριστό να αντιμετωπισθούν οι όποιες προκλήσεις της νέας χρονιάς. Ευχήθηκε δε ολοψύχως όπως, ο φιλάνθρωπος Κύριος, ευλογήσει δαψιλώς το νέο έτος 2020 από τον πλούτο της αγάπης Του, ώστε να είναι για την Εκκλησία, την πόλη και την Πατρίδα, έτος ευλογίας, μετανοίας, αγιασμού, σωτηρίας, αγάπης, ειρήνης, υγείας και προκοπής. Στη συνέχεια, τελέσθηκε ο πανηγυρικός, Αρχιερατικός Εσπερινός της μεγάλης Δεσποτικής εορτής, στον Ιερό Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Σερρών, στο τέλος του οποίου τιμήθηκαν με την ανώτερη διάκριση της Εκκλησίας των Σερρών, δηλαδή τον Σταυρό του Αγίου νεομάρτυρος Νικήτα οι: Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Σεβαστόπουλος και Αιδεσιμ. Σταυρ. Οικονόμος Γεώργιος Νινές, για την καρποβριθή, θεοφιλή, πνευματική και λειτουργική τους διακονία και προσφορά στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας των Σερρών, για χρονικό διάστημα πάνω από 50 χρόνια. Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Θεολόγος, ως Πρόεδρος του Δ. Σ. του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου «Παναγία η Πονολύτρια» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, προσέφερε 179 συνολικώς υποτροφίες ύψους 30.000 €, σε ισάριθμους φοιτητές και φοιτήτριες και ευχήθηκε πατρικώς προς όλους, ο ενανθρωπήσας Κύριος Ιησούς να χαρίζει πίστη, πρόοδο, ειρήνη, ελπίδα και αγάπη.

Την Πρωτοχρονιά, Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος ιερούργησε στην Αρχιερατική θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό Αγ. Θεοδώρων Σερρών, στο τέλος της οποίας ευλόγησε την πατροπαράδοτη Αγιοβασιλειόπιτα. Ακολούθως, στις 11:00 το πρωΐ, ο Σεβ. χοροστάτησε στην Δοξολογία, με την ευκαιρία της εισόδου στο νέο πολιτικό έτος, που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών, παρουσίᾳ των Πολιτειακών, Πολιτικών, Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών του τόπου, ευχόμενος όπως η χάρις του Σωτήρος Χριστού ευλογεί, αγιάζει και φωτίζει την ζωή και τα έργα όλων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων