23/12/2022 23/12/2022 Παραμονές Χριστουγέννων και η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα κατανυχτική στον όμορφο ελαιώνα του ιερού ναού της Αγίας Παρασκευής Σιδηροκάστρου, του ορεινού δήμου Σιντικής, στις Σέρρες. Για μια ακόμη χρονιά ο πάντα δραστήριος και ορεξάτος εφημέριος του μικρού, αλλά ιδιαίτερα γραφικού ναού στην είσοδο του Σιδηροκάστρου, π. Παύλος Παπαδόπουλος, κατασκεύασε με τη βοήθεια των ενοριτών του μια...
23 Δεκεμβρίου, 2022 - 11:45
Τελευταία ενημέρωση: 23/12/2022 - 11:59

Σέρρες: Τρισδιάστατη φάτνη στέλνει το μήνυμα της αγάπης και της ενανθρωπήσεως του Χριστού

Διαδώστε:
Σέρρες: Τρισδιάστατη φάτνη στέλνει το μήνυμα της αγάπης και της ενανθρωπήσεως του Χριστού

Παραμονές Χριστουγέννων και η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα κατανυχτική στον όμορφο ελαιώνα του ιερού ναού της Αγίας Παρασκευής Σιδηροκάστρου, του ορεινού δήμου Σιντικής, στις Σέρρες.

Για μια ακόμη χρονιά ο πάντα δραστήριος και ορεξάτος εφημέριος του μικρού, αλλά ιδιαίτερα γραφικού ναού στην είσοδο του Σιδηροκάστρου, π. Παύλος Παπαδόπουλος, κατασκεύασε με τη βοήθεια των ενοριτών του μια όμορφη τρισδιάστατη φάντη που, όπως τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος, αποτελεί το επίκεντρο εκδηλώσεων και δράσεων της Ι.Μ Σιδηροκάστρου αφιερωμένων στα παιδιά –και όχι μόνο.

Οι τρισδιάστατες φιγούρες των πρωταγωνιστών της γέννησης και των ζώων, οι ιδιαίτερα προσεγμένες ξύλινες κατασκευές, τα δεμάτια με το σανό, σε συνδυασμό με το μοναδικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, δημιουργούν μια ιδανική χριστουγεννιάτικη εικόνα.

Η αρχή των εκδηλώσεων έγινε το βράδυ της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου, όπου ο ελαιώνας που βρίσκεται στον περίβολο του ναού γέμισε με παιδικές φωνές, μουσική, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και όμορφα παραμύθια.

Ο Στρατής και η Σοφία κάθισαν, μαζί με τα μικρά αλλά και τα μεγαλύτερα… παιδιά, γύρω από την ταπεινή φάτνη και όλοι μαζί έψαλαν τα κάλαντα, αφηγήθηκαν παραμύθια, είπαν χριστουγεννιάτικες ιστορίες, συζήτησαν και κατάφεραν να νιώσουν το πνεύμα των άγιων ημερών των Χριστουγέννων.

Μπορεί το κρύο να ήταν κάπως τσουχτερό, αλλά κανείς δεν πτοήθηκε. Η βραδιά κύλησε μέσα σε μια όμορφη ατμόσφαιρα που ζεστάθηκε από τη φωτιά που έκαιγε στον ελαιώνα, από τις μελωδικές φωνές των παιδιών και την παρουσία όλων όσων βρέθηκαν σε αυτή την ξεχωριστή γιορτή που διοργάνωσε ο ιερός ναός της Αγίας Παρασκευής με την ευχή και την ευλογία του  Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριου.

Το πρωί της ίδια μέρας μαθητές από το γυμνάσιο του Σιδηροκάστρου μαζί με τους καθηγητές τους επισκέφθηκαν τον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής και πρόσφεραν χρήματα για την αγορά αγαθών και ειδών πρώτης ανάγκης που θα προσφερθούν σε φτωχές οικογένειες και ανήμπορα άτομα.

«Τα Χριστούγεννα είναι αγάπη και η αγάπη μεγαλώνει όταν τη μοιράζεσαι», επισημαίνει ο π. Παύλος μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και προσθέτει: «Κατασκευάσαμε και φέτος τη φάτνη γιατί έτσι θέλαμε να προσφέρουμε χαρά και αισιοδοξία στους συνανθρώπους μας. Τους προτρέπουμε να κάνουν τη βόλτα τους, να την επισκεφθούν, και νοερά να μεταφερθούν σε εκείνον τον άγιο τόπο, εκείνη την ξεχωριστή νύχτα που ήρθε στο κόσμο ο Σωτήρας Χριστός».

«Με την ευλογία και την παρότρυνση του Σεβασμιότατου ποιμενάρχου μας η φάτνη στήθηκε μέσα στον ελαιώνα, σηματοδοτώντας τον ερχομό του Ιησού στον κόσμο. Τα προηγούμενα χρόνια με την πανδημία του κορονοϊού ήμασταν όλοι περισσότερο επιφυλακτικοί. Φέτος όμως νομίζω πως οι συνθήκες είναι καλύτερες για όλους. Πιστεύω λοιπόν ότι όλοι και ιδιαίτερα τα παιδιά μπορούν να την επισκεφθούν και να νιώσουν το μεγαλείο της ενανθρωπήσεως του Κυρίου», καταλήγει ο π. Παύλος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων