11/03/2022 11/03/2022 Στις Σέρρες βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Υπουργού ήταν το Σιδηρόκαστρο, όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο, παρόντος του βουλευτή Σερρών της ΝΔ, Θεόφιλο Λεονταρίδη. Ο κ. Μηταράκης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Σιδηροκάστρου για τη βοήθεια και την στήριξη που έχει δώσει στην...
11 Μαρτίου, 2022 - 21:00
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2022 - 21:06

Συνάντηση Ν. Μηταράκη με τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο

Διαδώστε:
Συνάντηση Ν. Μηταράκη με τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο

Στις Σέρρες βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Υπουργού ήταν το Σιδηρόκαστρο, όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο, παρόντος του βουλευτή Σερρών της ΝΔ, Θεόφιλο Λεονταρίδη.

Ο κ. Μηταράκης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Σιδηροκάστρου για τη βοήθεια και την στήριξη που έχει δώσει στην αποστολή του Υπουργείου. «Βιώνουμε μια διαφορετική φάση του προσφυγικού καθώς οι Ουκρανοί εκτοπισμένοι αποτελούν έναν πληθυσμό που έρχεται προς τη χώρα μας που έχει ανοίξει μια αγκαλιά προς αυτούς τους ανθρώπους που εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους από την Ρωσική εισβολή. Η δομή στη Σιντική έχει έναν διαφορετικό ρόλο υποδοχής των ανθρώπων που έρχονται από την Ουκρανία ένα πρώτο σπίτι τις πρώτες μέρες πριν κατευθυνθούν σε άλλες δομές σε άλλες πόλεις» .

Ο κ. Υπουργός είπε ότι οι περισσότεροι Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν πού να μείνουν και ζούνε με την ελπίδα να επιστρέψουν στις εστίες τους, αλλά όσο χρόνο μείνουν στην Ελλάδα η χώρα μας θα είναι φιλόξενη.

Το Υπουργείο προετοιμάζεται εφαρμόζοντας ευρωπαϊκές οδηγίες, θέτοντας ως προτεραιότητα τη στέγαση για όσους το επιθυμούν και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ θα υπάρξει μέριμνα για τη φοίτηση σε σχολεία των μικρών παιδιών, αλλά και εργασία για όσους χρειαστεί να παραμείνουν.

Στις 3 το μεσημέρι ο κ. Υπουργός θα επισκεφθεί τον Συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα όπου από την πρώτες μέρες του πολέμου λειτουργεί γραφείο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στελεχωμένο από τους υπαλλήλους της Δομής στο «Κλειδί» του Δήμου Σιντικής.

Στις 15.40 ο κ. Μηταράκης θα επισκεφθεί τη Δομή στη θέση Κλειδί, όπου αποτελεί τον πρώτο σταθμό ολιγόωρης διαμονής, όσων Ουκρανών προσφύγων το θελήσουν πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους προς κάποιον άλλο προορισμό στη χώρα μας.

Όπως έγινε γνωστό, η Μητρόπολη Σιδηροκάστρου παραχωρεί χώρους για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες από την Ουκρανία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος επισκέφθηκε την Τρίτη τον Προμαχώνα και μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ανακοίνωσε ότι η Μητρόπολη παραχωρεί το ανακαινισμένο οικοτροφείο αλλά και τις κατασκηνώσεις της για τη φιλοξενία των προσφύγων από την Ουκρανία.

Πηγή: ertnews.gr, Βασίλης Αναστασιάδης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων