07/04/2021 07/04/2021 Στην ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, την Κυριακή 4 Απριλίου 2021, εορτάσθηκε η προσκύνηση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας. Η προσκύνηση αυτή επιτελείται την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Στο τέλος της ακολουθίας του όρθρου, μετά το πέρας της Δοξολογίας, κατά το ασματικό «Άγιος ο Θεός», έγινε η...
07 Απριλίου, 2021 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2021 - 17:48

Κατανυκτικό κλίμα στη Σιάτιστα τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή

Διαδώστε:
Κατανυκτικό κλίμα στη Σιάτιστα τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή

Στην ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, την Κυριακή 4 Απριλίου 2021, εορτάσθηκε η προσκύνηση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας. Η προσκύνηση αυτή επιτελείται την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Στο τέλος της ακολουθίας του όρθρου, μετά το πέρας της Δοξολογίας, κατά το ασματικό «Άγιος ο Θεός», έγινε η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού από τον Ιερέα π. Νέστορα Γκουρομίσιο εντός του Ιερού Ναού και εναποτέθηκε στο κέντρο του Ναού, όπως ορίζει το εκκλησιαστικό τυπικό.

 

 

Το απόγευμα της Κυριακής, εψάλη ο Δ΄ κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανασίου.

 

 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Αβραμίδης. Ο οποίος αναφέρθηκε στο ισχυρό όπλο των χριστιανών, τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων