09/03/2021 09/03/2021 Στο τέλος της προηγουμένης εβδομάδος, στον ιστορικό κοιμητηριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Σιάτιστας τελέσθηκε ο εσπερινός και εψάλη ο κανών των μνημοσύνων. Μετά το πέρας, ο Ιερέας π. Νέστορας έψαλε τρισάγιο, υπέρ αναπαύσεως όλων των κεκοιμημένων. Το Ψυχοσάββατο το πρωί, 6 Μαρτίου 2021, εψάλη ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της...
09 Μαρτίου, 2021 - 21:57
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2021 - 21:29

Κοντά στις ψυχές της Σιάτιστας

Διαδώστε:
Κοντά στις ψυχές της Σιάτιστας

Στο τέλος της προηγουμένης εβδομάδος, στον ιστορικό κοιμητηριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Σιάτιστας τελέσθηκε ο εσπερινός και εψάλη ο κανών των μνημοσύνων. Μετά το πέρας, ο Ιερέας π. Νέστορας έψαλε τρισάγιο, υπέρ αναπαύσεως όλων των κεκοιμημένων. Το Ψυχοσάββατο το πρωί, 6 Μαρτίου 2021, εψάλη ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Ιερέας της ενορίας τέλεσε το μνημόσυνο, για όλους τους κεκοιμημένους της Ενορίας και όλους τους ορθοδόξους πιστούς.

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή ευχαρίστησε όλους τους ενορίτες, που με πολλή προθυμία διατηρούν τους χώρους του κοιμητηρίου και των οστεοφυλακίων καθαρούς. Στο οστεοφυλάκιο, με τα συρτάρια, από πολύ καιρό γίνεται αγιογράφηση. Όσοι από τους ενορίτες θέλουν να αφιερώσουν κάποια αγιογραφία, μπορούν να απευθύνονται στον προϊστάμενο Ιερέα της Ενορίας.

Οι χώροι όπου αναπαύονται οι προσφιλείς κεκοιμημένοι, πρέπει να είναι καθαροί και προσεγμένοι. Είναι ο ελάχιστος σεβασμός και τιμή που μπορούμε να τους προσφέρουμε.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων