13/07/2019 13/07/2019 Την μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου τίμησε η ενορία του Αγίου Νικολάου Σιατίστης, κατά τη 12η Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία ο Άγιος κοιμήθηκε οσιακά, το 1994, και κατατάχθηκε στο ορθόδοξο αγιολόγιό μας, από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τον Ιανουάριο του 2015. Το απόγευμα της Πέμπτης, 11 Ιουλίου 2019, τελέστηκε στο εξωκκλήσι...
13 Ιουλίου, 2019 - 17:37
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2019 - 17:44

Μία μικρή ξύλινη εικόνα από τα χέρια του Αγίου Παϊσίου

Διαδώστε:
Μία μικρή ξύλινη εικόνα από τα χέρια του Αγίου Παϊσίου

Την μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου τίμησε η ενορία του Αγίου Νικολάου Σιατίστης, κατά τη 12η Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία ο Άγιος κοιμήθηκε οσιακά, το 1994, και κατατάχθηκε στο ορθόδοξο αγιολόγιό μας, από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τον Ιανουάριο του 2015.

Το απόγευμα της Πέμπτης, 11 Ιουλίου 2019, τελέστηκε στο εξωκκλήσι του Αγίου Αντωνίου ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία από τους Ιερείς π. Βασίλειο και π. Νέστορα.

Την Παρασκευή, το πρωί, εψάλη ο όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Κατά τις ακολουθίες τέθηκε για προσκύνηση μία μικρή ξύλινη έντυπη (πρεσαριστή) εικόνα, την οποία έφερε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος.

Η εικόνα αυτή (ως άνω φώτο) είναι προσφορά του Αγίου Παϊσίου στον π. Βασίλειο, όταν επισκέφθηκε τον Άγιο στο κελί του Τιμίου Σταυρού, στο Άγιον Όρος, κατά τον Οκτώβριο του έτους 1971.

 

 

 

 

 

 

 

Κατά τον εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία ομίλησε σχετικώς ο π. Βασίλειος και είπε:

«Οι άγιοι της Εκκλησίας μας είναι οι άνθρωποι εκείνοι, που συνέλαβαν πλήρως το νόημα της πίστεως στον Ιησού Χριστό. Έκαναν πράξη τον σκοπό του ανθρώπου επί της γης, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να αποκτήσει κάποιος το Άγιο Πνεύμα, να γίνει κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος.

Έτσι, ο Άγιος όπου ζει, ό, τι πιάνει, ό, τι φορά, ό, τι κατασκευάζει, τα πάντα, είναι και αυτά εξαγιασμένα, είναι φορείς του Αγίου Πνεύματος. Όχι μόνο η ψυχή και το σώμα του εξαγιάζονται αλλά και όλα αυτά με τα οποία έρχεται σε επαφή. Γι’ αυτό κι εγώ έφερα για προσκύνηση αυτή τη μικρή πρεσαριστή εικόνα, την οποία μου πρόσφερε ο Άγιος όταν ζούσε στο Άγιο Όρος το 1971, για να πάρουμε ευλογία από ένα κατασκεύασμα αυτού του Αγίου, που γιορτάζουμε σήμερα, του Αγίου Παϊσίου.»

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων