01/02/2021 01/02/2021 Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Σαρακίνας λειτούργησε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Στο κήρυγμά του προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική Περικοπή, τονίζοντας την ταπείνωση του Ζακχαίου και σημειώνοντας ότι σαν ήρθε ο Χριστός στην καρδιά του ηρέμησε, άστραψε από χαρά το...
01 Φεβρουαρίου, 2021 - 17:16
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2021 - 16:48

“Μια μεταβολή συμβαίνει σαν μπει ο Χριστός μέσα στην καρδιά”

Διαδώστε:
“Μια μεταβολή συμβαίνει σαν μπει ο Χριστός μέσα στην καρδιά”

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Σαρακίνας λειτούργησε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Στο κήρυγμά του προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική Περικοπή, τονίζοντας την ταπείνωση του Ζακχαίου και σημειώνοντας ότι σαν ήρθε ο Χριστός στην καρδιά του ηρέμησε, άστραψε από χαρά το πρόσωπο του, δεν νοιάστηκε ούτε για τα σχόλια, ούτε για τις ειρωνείες τον άλλα, αυτό που ήθελε μόνο ήταν εκεί στην αμαρτία να χτίσει την αρετή, να μεταμορφώσει τον πόνο που είχε προξενήσει σε διακονία των ανθρώπων, να τους δώσει πίσω ότι τους είχε πάρει.

“Μια αλλιώτικη μεταβολή συμβαίνει σαν μπει ο Χριστός μέσα στην καρδιά” κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Στην συνέχεια ο Σεβ. κ Θεόκλητος παρουσίασε τον νέο Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Δημήτριο Τσολακίδη και του ευχήθηκε καλλίκαρπη διακονία και κάθε ευλογία παρά Κυρίου, ενώ ευχαρίστησε για την προσφορά του στον αμπελώνα του Κυρίου τον συνταξιοδοτηθέντα Εφημέριο της Ενορίας Πρωτ. Νικόλαο Τσουρλή που συμπλήρωσε 40 χρόνια ιερατικής διακονίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων