19/04/2021 19/04/2021 Στην πληγείσα από τον, προ σαράντα περίπου ημερών, σεισμό, περιοχή του Λογγά Καλαμπάκας μετέβη χθες, Ε’ Κυριακή των νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Λόγω των σεισμικών δονήσεων που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή, η Εκκλησία του χωριού, επ’ ονόματι του Αγίου Νικολάου, επέστη σοβαρές ζημιές, οι οποίες την καθιστούν προς το παρόν...
19 Απριλίου, 2021 - 11:17
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2021 - 15:37

Θεία Λειτουργία σε αυτοσχέδια εκκλησία σε χωριό της Καλαμπάκας

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία σε αυτοσχέδια εκκλησία σε χωριό της Καλαμπάκας

Στην πληγείσα από τον, προ σαράντα περίπου ημερών, σεισμό, περιοχή του Λογγά Καλαμπάκας μετέβη χθες, Ε’ Κυριακή των νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Λόγω των σεισμικών δονήσεων που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή, η Εκκλησία του χωριού, επ’ ονόματι του Αγίου Νικολάου, επέστη σοβαρές ζημιές, οι οποίες την καθιστούν προς το παρόν ακατάλληλη προς χρήση. Γι’ αυτόν τον λόγο, στην πλατεία του χωριού έχει στηθεί σκηνή, ούτως ώστε να εξυπηρετούνται οι λειτουργικές ανάγκες των κατοίκων του ορεινού χωριού, μέχρι της πλήρους αποκαταστάσεως του Ναού.

Ο Ποιμενάρχης χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε την θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους κατοίκους της περιοχής, δείχνοντας ταυτόχρονα έμπρακτα την αγάπη και το ενδιαφέρον της τοπικής μας Εκκλησίας, απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες από τον σεισμό.

Στο κήρυγμά του, ο κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν ώστε να στηθεί ο πρόχειρος αυτός Ναός, αρχής γενομένης από τον Αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, ο οποίος και ήταν παρών. Επίσης, ευγνωμόνως απευθύνθηκε στα μέλη των εθελοντών της πολιτικής προστασίας από τον Ν. Λάρισας, τα οποία και συμμετείχαν στην θεία Λειτουργία, η συμβολή των οποίων ήταν ουσιώδης και καθοριστική.

Αφορμώμενος από την ευαγγελική περικοπή της ημέρας από το κατά Μάρκον Ευαγγέλιο, ο Σεβασμιώτατος, τόνισε ότι όλοι μας οφείλουμε να διακονούμε τον συνάνθρωπό μας, κάτι που στην δικαιοσύνη του Θεού μας εξυψώνει, όσο χαμηλά και αν βρίσκεται ο καθένας από εμάς. Έτσι, τόνισε, και οι εθελοντές αλλά και οι αιρετοί άρχοντες του τόπου, οφείλουν να εργάζονται με πνεύμα ταπεινώσεως και προσφοράς. Αυτό θα τους το ανταμείψει ο Θεός, και θα τους το ανταποδώσει στον μέγιστο βαθμό.

Προ της απολύσεως, ο κ. Θεόκλητος απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον συνταξιούχο Ιερέα π. Δημήτριο Γκόγκο, ο οποίος κατάγεται από το χωριό του Λογγά και για πολλά χρόνια διακόνησε την Εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων