25/11/2020 25/11/2020 Στις 25 Νοεμβρίου 2020, εορτάζει την επέτειο τριών ετών από την ενθρόνισή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Τρία έτη κατά τα οποία, το ποίμνιο, Κλήρος και λαός, που του εμπιστεύθηκε ο Κύριος, γεύεται τους καρπούς της καλής διαποίμανσης του Επισκόπου του. Η αγάπη, η πραότητα και η προσήνεια που διακρίνουν τον...
25 Νοεμβρίου, 2020 - 22:32
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2020 - 22:48

Τρία χρόνια από την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου

Διαδώστε:
Τρία χρόνια από την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου

Στις 25 Νοεμβρίου 2020, εορτάζει την επέτειο τριών ετών από την ενθρόνισή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Τρία έτη κατά τα οποία, το ποίμνιο, Κλήρος και λαός, που του εμπιστεύθηκε ο Κύριος, γεύεται τους καρπούς της καλής διαποίμανσης του Επισκόπου του. Η αγάπη, η πραότητα και η προσήνεια που διακρίνουν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, είναι μερικά από εκείνα τα χαρακτηριστικά που σύμφωνα με τον Απόστολο Παύλο πρέπει να διέπουν τον εκάστοτε Αρχιερέα.

Επ’ ευκαιρία αυτού του γεγονότος και ένεκα της εορτής της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της πανσόφου, ο κ. Θεόκλητος τέλεσε την θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας, αναπέμποντας ευχές και ικεσίες στον παντοδύναμο Θεό που τον αξίωσε να λάβει τον τρίτο βαθμό της ιερωσύνης και να υπηρετήσει από αυτήν την θέση την Εκκλησία και τον πιστό λαό των Σταγών και των Μετεώρων.

Στην αποστροφή των λόγων του, προ της απολύσεως, ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους τους Ιερείς, τους Μοναχούς και τους λαϊκούς της κληρωθείσης του Ιεράς Μητροπόλεως. Με συγκίνηση θυμήθηκε την προ τριών ετών έλευσή του στην πόλη της Καλαμπάκας και την θερμή υποδοχή που έτυχε από όλους. Αναφέρθηκε, επίσης, στην αγάπη που δέχεται καθημερινά μέχρι και σήμερα από το πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας και την ευλογία που νιώθει για το γεγονός αυτό.

Κλείνοντας την σύντομη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ζήτησε τις προσευχές όλων, ώστε ο Θεός δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και πάντων των εν Μετεώροις διαλαμψάντων Οσίων Πατέρων, να ενισχύει το δύσκολο έργο της ποιμαντορίας του, επ’ ωφωλεία του ποιμνίου του και όλης της τοπικής Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων