20/06/2021 20/06/2021 Στον Πανορμίτη της Σύμης το πρωΐ της Κυριακής επραγματοποιήθη η έναρξις του Όρθρου χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σύμης κ. Χρυσοστόμου και ακολούθησε η τέλεσις της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας  συλλειτουργούντων του Πανοσ. Καθηγουμένου Αρχιμανδρίτου π. Αντωνίου Πατρού και του Διακόνου π. Γεωργίου Κακακιού. Ευθύς αμέσως μετά την απόλυσιν της Θείας Λειτουργίας, ετελέσθη ο Μέγας Εσπερινός του...
20 Ιουνίου, 2021 - 17:22
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2021 - 17:09

Κυριακή της Πεντηκοστής στον Πανορμίτη (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Κυριακή της Πεντηκοστής στον Πανορμίτη (ΦΩΤΟ)

Στον Πανορμίτη της Σύμης το πρωΐ της Κυριακής επραγματοποιήθη η έναρξις του Όρθρου χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σύμης κ. Χρυσοστόμου και ακολούθησε η τέλεσις της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας  συλλειτουργούντων του Πανοσ. Καθηγουμένου Αρχιμανδρίτου π. Αντωνίου Πατρού και του Διακόνου π. Γεωργίου Κακακιού.

Ευθύς αμέσως μετά την απόλυσιν της Θείας Λειτουργίας, ετελέσθη ο Μέγας Εσπερινός του Αγίου Πνεύματος, κατά την διάρκειαν του οποίου ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ανέπεμψε τις κατανυκτικές ευχές της Γονυκλισίας. Εκκλησιάστηκαν ο Δήμαρχος Σύμης κ. Ελευθ. Παπακαλοδούκας μετά του Αντιδημάρχου κ. Νικήτα Γρύλλη, ο Διοικητής της Δ.Α.Ν. Σύμης κ. Χαρ. Στραβοπόδης Συνταγματάρχης (ΠΖ), ως και οι Έφοροι της Ι. Μονής. Καθ’ όλην την διάρκειαν της Λειτουργικής συνάξεως, πλήθος προσκυνητών από την Σύμη, αλλά και πολλοί άλλοι που έφθασαν με ημερόπλοια από την Ρόδο και την Κω, ακολουθώντας τα εν ισχύι υγειονομικά μέτρα και εφαρμόζοντας τις οδηγίες των υπευθύνων της Ι. Μονής, προσέρχονταν συγκροτημένα έμπροσθεν της θαυματουργού Εικόνος του Ταξιάρχου, για να την ασπαστούν ευλαβικά και να λάβουν ενίσχυση και σθένος εκ της Επιφοιτήσεως του Παναγίου Πνεύματος, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συγκυρίες της εποχής μας.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων