28/02/2021 28/02/2021 Σήμερα Κυριακή 28η Φεβρουαρίου 2021, δεύτερη Κυριακή του Τριωδίου, η επιλεγομένη του «ασώτου υιού», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε εις τον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία εις τον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Πεδίου Σύμης. Ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε με συλλειτουργούς του τον Εφημέριο π. Χρήστο Σταθόπουλο και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό....
28 Φεβρουαρίου, 2021 - 13:26
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2021 - 12:59

“Η παραβολή του Ασώτου αρκεί για να κατανοήσουμε την αγάπη Του”

Διαδώστε:
“Η παραβολή του Ασώτου αρκεί για να κατανοήσουμε την αγάπη Του”

Σήμερα Κυριακή 28η Φεβρουαρίου 2021, δεύτερη Κυριακή του Τριωδίου, η επιλεγομένη του «ασώτου υιού», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε εις τον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία εις τον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Πεδίου Σύμης.

Ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε με συλλειτουργούς του τον Εφημέριο π. Χρήστο Σταθόπουλο και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό. Το ι. Αναλόγιο διακόνησαν οι Ιεροψάλτες Νικήτας Βογιατζής και Εμμανουήλ Κυπριώτης.

Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της σημερινής Κυριακής του ασώτου, μία εκ των ωραιοτέρων κειμένων του Ευαγγελίου. Προσφυώς μάλιστα ελέχθη ότι, «Κι αν ακόμα είχε χαθεί ολόκληρο το Ευαγγέλιο, αλλά είχε διασωθεί μόνο η παραβολή του ασώτου υιού, αρκούσε για να κατανοήσουμε την απύθμενη αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο».

Όλοι μας λαμβάνουμε θάρρος από την μετάνοια του ασώτου υιού, διότι γνωρίζουμε πως ο Θεός-Πατέρας μας περιμένει να επιστρέψουμε πλησίον Του. Αυτό που χρειάζεται, είναι να απορρίπτουμε την αμαρτία που μας χωρίζει από το Θεό και να επιστρέφουμε καθημερινά με τη μετάνοιά μας στην αγάπη Του. Ο Κύριος μας βεβαιώνει, πως με την επιστροφή του αμαρτωλού στον Θεό, οι άγγελοι πανηγυρίζουν στον ουρανό και χαίρονται για τη σωτηρία του καθενός μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων