22/01/2020 22/01/2020 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε χθες Τρίτη στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία, στον μεγαλοπρεπή ενοριακό Ι. Ναό του Αγίου Αθανασίου Σύμης, επί τη εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, της επονομαζομένης «Παραμυθίας», καθιερωθείσα από ετών υπό της ευλαβούς Συμαικής οικογενείας Ιωάννου Μοσκιού. Συλλειτουργούς του είχε τον Πανοσιολ. Καθηγούμενον της Ι. Μονής...
22 Ιανουαρίου, 2020 - 17:33
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2020 - 17:40

Και η μακρινή Σύμη απέδωσε τιμές στην Παναγία την Παραμυθία

Διαδώστε:
Και η μακρινή Σύμη απέδωσε τιμές στην Παναγία την Παραμυθία

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε χθες Τρίτη στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία, στον μεγαλοπρεπή ενοριακό Ι. Ναό του Αγίου Αθανασίου Σύμης, επί τη εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, της επονομαζομένης «Παραμυθίας», καθιερωθείσα από ετών υπό της ευλαβούς Συμαικής οικογενείας Ιωάννου Μοσκιού. Συλλειτουργούς του είχε τον Πανοσιολ. Καθηγούμενον της Ι. Μονής Πανορμίτου, Αρχιμ. Αντώνιο Πατρό, τον Εφημέριο της Ενορίας, π. Ελευθέριο Οθείτη και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό.

Ο Σεβασμιώτατος, δραττόμενος της ευλογημένης αυτής λειτουργικής ευκαιρίας χειροθέτησε εις Αναγνώστην και εις Διακονούντα εκκλησιαστικώς εν τας λατρευτικάς συνάξεις τον κ. Πανορμίτη Ιωα. Μοσκιού, Προιστάμενον του Ξενώνος Διαμονής Ηλικιωμένων της Ι. Μονής Πανορμίτου και εκτελούντα χρέη οδηγού του, τον οποίον περιέβαλε το ιερό ράσο, όχι μόνον για λόγους βεβαίως λειτουργικής ευπρέπειας, ιεροπρέπειας, σεμνότητος και παραδοσιακότητος, αλλά και ως ευαρέσκεια και επιβράβευση της παιδιόθεν εκκλησιαστικής διακονίας και προσφοράς του στην τοπική Εκκλησία, επισημαίνων ότι και εν τω μέλλοντι θα ακολουθήσουν παρόμοιες εκκλησιαστικές πράξεις, απαραίτητες διά την ανανέωση και επαύξηση του εκκλησιαστικού σώματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων