20/12/2020 20/12/2020 Σήμερα 20η Δεκεμβρίου 2020, Κυριακή προ Χριστού Γεννήσεως, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πεδίου Σύμης, με συλλειτουργούς του τον εφημέριο της Ενορίας π. Χρήστο Σταθόπουλο και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό. Η Αγία μας Εκκλησία την Κυριακή αυτή τοποθετεί την...
20 Δεκεμβρίου, 2020 - 13:56

Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως στη Σύμη

Διαδώστε:
Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως στη Σύμη

Σήμερα 20η Δεκεμβρίου 2020, Κυριακή προ Χριστού Γεννήσεως, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πεδίου Σύμης, με συλλειτουργούς του τον εφημέριο της Ενορίας π. Χρήστο Σταθόπουλο και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό.

Η Αγία μας Εκκλησία την Κυριακή αυτή τοποθετεί την Ευαγγελική περικοπή του Ευαγγελιστού Ματθαίου που αναφέρεται στο γενεαλογικό δέντρο του Χριστού, ο Οποίος πέραν από τέλειος Θεός, ήταν και τέλειος άνθρωπος. Έτσι, όπως όλοι οι άνθρωποι, είχε καταγωγή, προγόνους και συγγενείς, ως αληθές και πραγματικό ιστορικό πρόσωπο. Γι’ αυτό και ο Ευαγγελιστής καταγράφει το γενεαλογικό δέντρο του Χριστού, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Χριστός εκτός από Υιός του Θεού ήταν και Υιός ανθρώπου.

Όλη η Παλαιά Διαθήκη άλλωστε αποτυπώνεται στους Προπάτορες του Χριστού, με κεντρικό πρόσωπο τον Αβραάμ, στον οποίο εκπληρώνεται η επαγγελία του Θεού, ότι από τη γενιά του θα γεννηθεί ο Μεσσίας, που θα φέρει μία καινούρια εποχή για τον κόσμο αφού με τη δική Του Γέννηση ο άνθρωπος επιστρέφει στο Θεό, από τον Οποίο απομακρύνθηκε με την πτώση του στην αμαρτία.

Στο Θεανδρικό Πρόσωπο του Χριστού ενώνεται η Θεία και ανθρώπινη φύση και έτσι είναι τέλειος άνθρωπος, αλλά και τέλειος Θεός, ενώ δεν υπόκειται στο νόμο της αμαρτίας, της φθοράς και του θανάτου. Απεναντίας ο κάθε άνθρωπος που προέρχεται από την ένωση άνδρα και γυναίκας έχει μέσα του την φθορά, όχι μόνο λόγω της αμαρτίας, αλλά και του χρόνου. Ο Κύριος όμως δεν υπόκειται σε φθορά, διότι δεν εισέρχεται με τον φυσικό τρόπο στο χρόνο. Η αποστολή Του είναι η σωτηρία του Ισραήλ, αλλά και όλου του ανθρωπίνου γένους από την αμαρτία, το θάνατο και την απομάκρυνση από το Θεό. Στο πρόσωπο του Χριστού θα εκπληρωθεί και η προφητεία του Ησαία, ουσιαστικά ολόκληρης της Παλαιάς Διαθήκης, αφού στο πρόσωπο του Ησαία αποτυπώνονται όλοι οι προφήτες, ότι ο Θεός είναι μαζί μας. Γι’ αυτό και το Παιδίον, θα ονομασθεί «Εμμανουήλ».

Η σημερινή Κυριακή είναι η είσοδος στην τελική ευθεία της μεγάλης Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων και οι Πατέρες της Εκκλησίας μας προβάλλουν απολύτως το κεντρικό Πρόσωπο, τον Ενσαρκωθέντα Υιό και Λόγο του Θεού, προτρέποντάς μας να μην είμαστε εμείς και οι βιωτικές επίπλαστες ανάγκες μας το κέντρο της γιορτής, αλλά ο Χριστός, τον Οποίον θα συναντήσουμε πρωτίστως στο Ιερό Θυσιαστήριο και την Θεία Κοινωνία και στην έμπρακτη προς τους αδελφούς μας αγάπη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων