17/07/2020 17/07/2020 Την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης εόρτασε ο λαός της Σύμης στους  τέσσερις πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς του νησιού. Το απόγευμα της παραμονής, εχθές Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, τελέστηκε ο Εσπερινός ενώ σήμερα η Θεία Λειτουργία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελορίζου κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον παλαίφατο...
17 Ιουλίου, 2020 - 16:05
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2020 - 15:22

Στην ιστορική “Σχολή της Αγίας Μαρίνας” ο Μητροπολίτης Σύμης

Διαδώστε:
Στην ιστορική “Σχολή της Αγίας Μαρίνας” ο Μητροπολίτης Σύμης

Την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης εόρτασε ο λαός της Σύμης στους  τέσσερις πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς του νησιού. Το απόγευμα της παραμονής, εχθές Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, τελέστηκε ο Εσπερινός ενώ σήμερα η Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελορίζου κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον παλαίφατο Κοιμητηριακό Ναό της Αγίας Μαρίνας στο Χωριό, όπου τα χρόνια της σκλαβιάς λειτουργούσε η ξακουστή και ιστορική “Σχολή της Αγίας Μαρίνας”. Ο Σεβασμιώτατος στο Θείο Λόγο που εκφώνησε αναφέρθηκε στο διδακτικό παράδειγμα της ζωής της Αγίας ενώ συλλειτουργοί του ήταν ο π. Ελευθέριος Οθίτης, ο π. Αντώνιος Μανιάς και ο Διάκονος π. Γεώργιος Κακακιός.

Δείτε φωτογραφίες: 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων