07/03/2021 07/03/2021 Κυριακή της Απόκρεω σήμερα, 7η Μαρτίου 2021 και παράλληλα ημέρα εθνικής μνήμης για τα Δωδεκάνησα, την πανάρχαια αυτή κοιτίδα του Ελληνισμού στο Αρχιπέλαγος του Αιγαίου, αφού πριν από 73 χρόνια και μετά από έξι και πλέον αιώνες σκληρής δουλείας, τα Νησιά την 7η Μαρτίου 1948 ενσωματώνονται στην Μητέρα Ελλάδα. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος...
07 Μαρτίου, 2021 - 14:41
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2021 - 15:47

Τίμησαν την ημέρα εθνικής μνήμης για τα Δωδεκάνησα

Διαδώστε:
Τίμησαν την ημέρα εθνικής μνήμης για τα Δωδεκάνησα

Κυριακή της Απόκρεω σήμερα, 7η Μαρτίου 2021 και παράλληλα ημέρα εθνικής μνήμης για τα Δωδεκάνησα, την πανάρχαια αυτή κοιτίδα του Ελληνισμού στο Αρχιπέλαγος του Αιγαίου, αφού πριν από 73 χρόνια και μετά από έξι και πλέον αιώνες σκληρής δουλείας, τα Νησιά την 7η Μαρτίου 1948 ενσωματώνονται στην Μητέρα Ελλάδα.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε τον Αγιασμό επί τη ενάρξει του μηνός καθώς και την Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Σύμης, με συλλειτουργούς του τον Εφημέριο και Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο π. Στέφανο Μακρή και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό. Το ι. Αναλόγιο κόσμησαν ο Πρωτοψάλτης του Ναού κ. Δημοσθένης Γιανναράς και ο Ιεροψάλτης κ. Εμμανουήλ Κυπριώτης μεθ’ ετέρων.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε προς τους εκκλησιαζομένους πιστούς, λαμβάνοντας αφορμή από την αναγινωσκομένη ευαγγελική περικοπή της μελλούσης Κρίσεως, η οποία αποτελεί θεμελιώδης πίστη της χριστιανικής διδασκαλίας και θα συμβεί στο τέλος της ανθρώπινης ιστορίας. Ο Κύριος έτσι μας προετοιμάζει και μας βοηθά να κατανοήσουμε το κριτήριο με το οποίο θα πραγματοποιηθεί η επιλογή των ανθρώπων που πρόκειται να σωθούν και δεν είναι άλλο από την αγάπη. Αυτή η κορυφαία αυτή αρετή ως καθημερινό βίωμα, προσφορά και θυσία γίνεται το μέτρο της σωτηρίας μας. Η αγάπη όμως, όχι μόνο προς τους δικούς μας ανθρώπους αλλά και προς τους περιφρονημένους αυτού του κόσμου, με τους οποίους μάλιστα ο Χριστός ταυτίζει τον Εαυτό Του.

Ευθύς μετά την απόλυση και με την τήρηση των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων, τελέσθηκε η καθιερωμένη πανηγυρική Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου, με μόνη την τιμητική παρουσία του Δημάρχου Σύμης κ. Ελευθερίου Παπακαλοδούκα και του Διοικητού Δ.Α.Ν. Σύμης. Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος μετά του Δημάρχου, μετέβησαν εις το Ηρώον των Πεσόντων, όπου ετελέσθη υπό του Ποιμενάρχου μας Επιμνημόσυνη δέησις. Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, εφέτος δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων