10/08/2020 10/08/2020 Την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020 ημέρα που η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη των Ευθυμίου Ιερομάρτυρος Επισκόπου Ρόδου και Ματθία Αποστόλου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με συλλειτουργούς του τον Εφημέριο π. Αντώνιο Μανιά και...
10 Αυγούστου, 2020 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2020 - 16:03

“Το πλοίο της ζωής μας να κατευθυνθεί στα ήρεμα νερά της Εκκλησίας”

Διαδώστε:
“Το πλοίο της ζωής μας να κατευθυνθεί στα ήρεμα νερά της Εκκλησίας”

Την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020 ημέρα που η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη των Ευθυμίου Ιερομάρτυρος Επισκόπου Ρόδου και Ματθία Αποστόλου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με συλλειτουργούς του τον Εφημέριο π. Αντώνιο Μανιά και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό.

 

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης λαμβάνοντας αφορμή από την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας κήρυξε τον Θείο Λόγο στους πιστούς που παραβρέθηκαν στον Ιερό Ναό. Αναφέρθηκε στην ποιητική εικόνα του βασανιζομένου πλοίου, στη δοκιμασίαν των μαθητών, στην ολιγοπιστίαν τους και στην αδυναμίαν να νιώσουν ότι Αυτός από τον οποίον κλήθηκαν είναι δίπλα τους και τους παρακολουθεί αοράτως. Αντίστοιχη είναι και η δική μας ζωή. Αρκεί να ζητούμε με θάρρος να κοπάσει τον άνεμο και να κατευθύνει το πλοίο της ζωής μας στα ήρεμα νερά της Εκκλησίας.

Τέλος, με την μέριμνα της φιλόξενης Έπιτροπής του Ι. Ναού προσφέρθηκαν στους εκκλησιαζομένους καφές και πατροπαράδοτα κεράσματα προκειμένου το κλίμα της πνευματικής χαράς και ευφροσύνης, να επισφραγισθεί και με την ευλογημένη ευκαιρία της διαπροσωπικής επικοινωνίας και επαφής των ανθρώπων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων