07/05/2021 07/05/2021 Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη από την Άνδρο με ιδιωτικό μέσο στη Σίκινο και ευθύς μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής – Χρυσοπηγής, όπου τέλεσε τον Εόρτιο Εσπερινό, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και την παρουσία του Δημάρχου Σικίνου κ. Βασιλ. Μαράκι, Δημοτικών Συμβούλων και πολλών πιστών, παρά το γεγονός ότι...
07 Μαΐου, 2021 - 11:41
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2021 - 11:13

Εορτάστηκε στη Σίκινο και την Άνδρο η Ζωοδόχος Πηγή

Διαδώστε:
Εορτάστηκε στη Σίκινο και την Άνδρο η Ζωοδόχος Πηγή

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη από την Άνδρο με ιδιωτικό μέσο στη Σίκινο και ευθύς μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής – Χρυσοπηγής, όπου τέλεσε τον Εόρτιο Εσπερινό, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και την παρουσία του Δημάρχου Σικίνου κ. Βασιλ. Μαράκι, Δημοτικών Συμβούλων και πολλών πιστών, παρά το γεγονός ότι διενεργείτο η Β’ φάση των εμβολιασμών και οι Σικίνιοι ευρίσκοντο στα εμβολιαστικά κέντρα.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τόνισε τη σημασία που έχει για τους πιστούς και την Εκκλησία η Ανάσταση του Χριστού, υπογραμμίζοντας πως ό, τι έχουμε είναι γιατί έγινε η Ανάσταση, χωρίς την οποία, όπως έγραψε ο Απόστολος Παύλος, δεν υπάρχει Εκκλησία, ευχαρίστησε την Ηγουμενεύουσα Μοναχή Δωροθέα για την ανύστακτη και κοπιώδη μεριμνά της προς την Ιερά Μονή, και ευχήθηκε για το επιόν θέρος.

Αμέσως μετά επέστρεψε με το ίδιο μέσο στην Άνδρο και τέλεσε ωσαύτως τον Εόρτιο Εσπερινό στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, του χωρίου Επισκοπιό.

Ομιλών προς τους παρισταμένους με τάξη και προσοχή πιστούς, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρης και ο Αντιδήμαρχος Κορθίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τόνισε ότι κάθε Χριστιανός θα πρέπει με τη ζωή του να ομολογεί το Χριστό, σε ένα κόσμο που, ιδιαίτερα σήμερα, θέλει να μάθει και να βεβαιωθεί ότι ο Χριστός ζη!

Προσέθεσε δε ότι η Ανάσταση του Χριστού μας δίνει τη δύναμη, ώστε να αγωνιζόμεθα στη ζωή μας, προκειμένου να μεταφέρουμε τη μαρτυρία του Χριστού στον κόσμο, ενώ η Παναγία Ζωοδοχος Πηγή μας ενισχύει με τη χάρη της και τα θαυμάσιά της.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού, Πρεσβύτερο Ιάκωβο Στεφάνου για τη διακονία του στις Ενορίες της περιοχής και απηύθυνε τις ευχές του προς τους πιστούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων