30/09/2021 01/10/2021 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β, οι Κύκλοι Συμμελέτης Αγίας Γραφής Σύρου πραγματοποίησαν την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, επιτυχή εκδήλωση αγάπης στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Ερμουπόλεώς, την οποία παρακολούθησαν με προσοχή δεκάδες πιστών. Στην εκδήλωση, την οποία προλόγισε ο Αρχιμ. Βενεδικτος Φραγκογιάννης, είχε εκτεθεί σε προσκύνηση η...
30 Σεπτεμβρίου, 2021 - 21:17
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2021 - 1:51

Επιτυχής εκδήλωση των Κύκλων Συμμελέτης Αγίας Γραφής Σύρου

Διαδώστε:
Επιτυχής εκδήλωση των Κύκλων Συμμελέτης Αγίας Γραφής Σύρου

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β, οι Κύκλοι Συμμελέτης Αγίας Γραφής Σύρου πραγματοποίησαν την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, επιτυχή εκδήλωση αγάπης στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Ερμουπόλεώς, την οποία παρακολούθησαν με προσοχή δεκάδες πιστών.

Στην εκδήλωση, την οποία προλόγισε ο Αρχιμ. Βενεδικτος Φραγκογιάννης, είχε εκτεθεί σε προσκύνηση η Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος, που μετέφερε από την Ιερά Μονή Παναχράντου ο Ηγούμενος, Αρχιμ. Ευδόκιμος Φραγκουλάκης, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Φιλάρετο Μανταδάκη, και ομίλησε παραστατικά για το Σταυρό, ως πηγή και σύμβολο ζωής, η Υπεύθυνη των Αγιογραφικών Κύκλων Σύρου, ακαταπόνητη κα Αλεξάνδρα Φετουρή.

Μίλησε, επίσης, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου πατέρας Ευδόκιμος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία της Μονής, και εψάλησαν ύμνοι συνταχθέντες για το συγκεκριμένο γεγονός από τον Θεολόγο κ. Μιχ. Χατζηγεωργίου.

Σήμερα το πρωί, η τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία με την παρουσία πολλών πιστών.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων