05/09/2021 06/09/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε το απόγευμα της Κυριακής 5 Σεπτεμβρίου 2021 τον Εόρτιο Εσπερινό στο Καθολικό της πάλαι ποτέ Ιεράς Μονής του Ταξίαρχου Μιχαήλ, στην εμβληματική παραθεριστική περιοχή του Βαθέος Σίφνου, επί τη αναμνήσει του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βρύσης, Αρχιμ. Ιωαννίκιου...
05 Σεπτεμβρίου, 2021 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2021 - 0:39

Εσπερινό στο μαγευτικό Βαθύ της Σίφνου τέλεσε ο Μητροπολίτης Σύρου

Διαδώστε:
Εσπερινό στο μαγευτικό Βαθύ της Σίφνου τέλεσε ο Μητροπολίτης Σύρου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε το απόγευμα της Κυριακής 5 Σεπτεμβρίου 2021 τον Εόρτιο Εσπερινό στο Καθολικό της πάλαι ποτέ Ιεράς Μονής του Ταξίαρχου Μιχαήλ, στην εμβληματική παραθεριστική περιοχή του Βαθέος Σίφνου, επί τη αναμνήσει του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βρύσης, Αρχιμ. Ιωαννίκιου Λαμπρινού, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Σίφνου Πρωτοπρ. Δημητρίου Διαμαντή και Εφημερίων της νήσου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομιλών προς το εκκλησίασμα των Σιφνίων πιστών και παραθεριστών, μεταξύ των οποίων η Δήμαρχος Σίφνου, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου, και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, αναφέρθηκε στο ιστορικό του εν Χώναις θαύματος και την προβολή του στη ζωή του κάθε Χριστιανού.

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι Ναός του Αγίου Πνεύματος, που βάλλεται και απειλείται, έσωθεν και έξωθεν, όπως ο Ναός του Ταξίαρχου Μιχάηλ στις Χώνες, γι’ αυτό και στη ζωή μας έχουμε ανάγκη από το «θαύμα».

Τόνισε, μάλιστα, ότι με πίστη και εμπιστοσύνη στο Θεό θα εκτρέπονται από τη ζωή μας οι ποταμοί των θλίψεων, των προβλημάτων και των απογοητεύσεων, και ευχήθηκε σε όλους να βρίσκονται υπό τη σκέπη και την προστασία των πτερύγων του Αρχαγγέλου Μιχάηλ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων