05/11/2020 05/11/2020 Σε αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως στη Σύρο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής. Στο χαιρετισμό του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη σημασία της βυζαντινής ψαλμωδίας, την οποία χαρακτήρισε ομοούσιο γέννημα της ορθόδοξης λατρείας, που αναπτύχθηκε και αυξήθηκε μαζί της έχει χαρακτήρα λειτουργικό, μυσταγωγικό και...
05 Νοεμβρίου, 2020 - 21:49
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2020 - 21:54

Ευχήθηκε υγεία και ασφάλεια από κάθε κίνδυνο και αόρατη απειλή

Διαδώστε:
Ευχήθηκε υγεία και ασφάλεια από κάθε κίνδυνο και αόρατη απειλή

Σε αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως στη Σύρο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής.

Στο χαιρετισμό του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη σημασία της βυζαντινής ψαλμωδίας, την οποία χαρακτήρισε ομοούσιο γέννημα της ορθόδοξης λατρείας, που αναπτύχθηκε και αυξήθηκε μαζί της έχει χαρακτήρα λειτουργικό, μυσταγωγικό και αναγωγικό, που μεταφέρει τον πιστό από τα υλικά στα πνευματικά, από τα εφήμερα στα αιώνια, από τα γήινα στα ουράνια.

Ευχαρίστησε δε και συνεχάρη τον Υπεύθυνο Μουσικοδιδάσκαλο, Πρωτοψάλτη και Εκπαιδευτικό κ. Λουκά Τσούκο για την πρωτοβουλία του, καθώς και τους παρισταμένους ενήλικες μαθητές της Βυζαντινής Μουσικής, για την διάθεση και αγαθή τους προαίρεση να μαθητεύσουν στη μεγάλη μουσική παράδοση της Εκκλησίας μας και να διακονούν ανιδιοτελώς τα Αναλόγια των Ναών της Σύρου, και ευχήθηκε σε όλους υγεία και ασφάλεια από κάθε κίνδυνο και αόρατη απειλή.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων