13/02/2020 13/02/2020 Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Πανεπιστημιούπολη 1) επεσκέφθη, τη Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, επ΄ ευκαιρία της ολοκλήρωσης του ερευνητικού έργου με τίτλο «Σύγχρονες Γεωδαιτικές Μέθοδοι και Αυτοματισμοί για τον εντοπισμό και συστηματική καταγραφή των Ιερών Ναών και Μνημείων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο...
13 Φεβρουαρίου, 2020 - 18:29
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2020 - 18:31

Φωτογράφηση και τρισδιάστατη απεικόνιση των Ναών

Διαδώστε:
Φωτογράφηση και τρισδιάστατη απεικόνιση των Ναών

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Πανεπιστημιούπολη 1) επεσκέφθη, τη Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, επ΄ ευκαιρία της ολοκλήρωσης του ερευνητικού έργου με τίτλο «Σύγχρονες Γεωδαιτικές Μέθοδοι και Αυτοματισμοί για τον εντοπισμό και συστηματική καταγραφή των Ιερών Ναών και Μνημείων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει η Ιερά Μητρόπολη Σύρου και το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στην αίθουσα Συμβουλίων του κτιρίου της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, παρουσία του Πρυτάνεως κ. Παναγιώτη Καλδή, του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΔΑ κ. Αθανάσιου Χούπη και του Αντιπροέδρου του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου κ. Νικόλαου Χρυσίνη, έγινε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου, που περιελάμβανε την φωτογράφηση και τρισδιάστατη απεικόνιση των Ναών, με σαρώσεις τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά και την ανάρτηση τους στο διαδίκτυο.

 

 

 

 

 

 

 

Από την ερευνητική ομάδα του έργου παρίσταντο ο κ. Βασίλειος Παγούνης, Καθηγητής ΠΑΔΑ και Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου, ο κ. Μιχαήλ Γιαννίου, Αναπληρωτής Καθηγητής ΠΑΔΑ, ο κ. Δημήτριος Αναστασίου, Επιστημονικός Συνεργάτης ΠΑΔΑ, η κα Ευδοκία Καμπούρογλου, Επιστημονικός Συνεργάτης ΠΑΔΑ και οι προπτυχιακές φοιτήτριες του Τμήματος Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής Ελπίδα Βαξεβανίδη και Χρυσοθέμις – Κλεοπάτρα Βουρεξάκη.

Τέλος συμφωνήθηκε να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για την στήριξη των δράσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων