05/04/2021 05/04/2021 Στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, επί του εμβληματικού λόφου του Βροντάδου Ερμουπόλεως, τελέσθηκε  η Ακολουθία των Χαιρετισμών προς τον Τίμιο Σταυρό, προξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ερμουπόλεως κας Ανθής Χαλκιά, του Υποδιοικητή της ΠΝΒ Σύρου, Αξιωματικών...
05 Απριλίου, 2021 - 22:13
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2021 - 21:11

“Η Εκκλησία προήλθε από την νυγείσα πλευρά του Ιησού επί του Σταύρου”

Διαδώστε:
“Η Εκκλησία προήλθε από την νυγείσα πλευρά του Ιησού επί του Σταύρου”

Στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, επί του εμβληματικού λόφου του Βροντάδου Ερμουπόλεως, τελέσθηκε  η Ακολουθία των Χαιρετισμών προς τον Τίμιο Σταυρό, προξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ερμουπόλεως κας Ανθής Χαλκιά, του Υποδιοικητή της ΠΝΒ Σύρου, Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και πιστών, με την τήρηση των ισχυόντων μέτρων υγειονομικής προστασίας.

Στην ομιλία του, η οποία αναμεταδόθηκε, όπως και όλη η Ακολουθία, απ’ ευθείας διά του Περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού «SYROS TV1», ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανέφερε ότι όπως η Εύα προήλθε από τη πλευρά του Αδάμ, έτσι και η Εκκλησία προήλθε από την νυγείσα πλευρά του Ιησού επι του Σταύρου και προέτρεψε τους πιστούς να ζουν μέσα στην Εκκλησία. ώστε υπό την προστασία του Τιμίου Σταυρού να προκόπτουν στην πνευματική ζωή και να ζουν χριστοπρεπώς και χριστοτερπώς.

Ευχαρίστησε, τέλος, τους Εφημερίους του Ναού, τους Επιτρόπους και τους Ιεροψάλτες και ευχήθηκε σε όλους για το υπόλοιπο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων