24/09/2022 28/09/2022 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Ερμούπολη, όπου φυλάσσεται από το 1955 η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης, έργο του μεγάλου Αγιογράφου Δημητρίου Γκαφή και έκφραση ευχαριστιών των Ερμουπολιτών προς τη Θεοτόκο, μετά την αποχώρηση των δυνάμεων Κατοχής από το νησί, για τη διάσωσή του από βομβαρδισμούς και καταστροφές, τελέσθηκε χθες...
24 Σεπτεμβρίου, 2022 - 17:50
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2022 - 14:03

Η εορτή της Παναγίας της Φανερωμένης στην Ερμούπολη

Διαδώστε:
Η εορτή της Παναγίας της Φανερωμένης στην Ερμούπολη

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Ερμούπολη, όπου φυλάσσεται από το 1955 η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης, έργο του μεγάλου Αγιογράφου Δημητρίου Γκαφή και έκφραση ευχαριστιών των Ερμουπολιτών προς τη Θεοτόκο, μετά την αποχώρηση των δυνάμεων Κατοχής από το νησί, για τη διάσωσή του από βομβαρδισμούς και καταστροφές, τελέσθηκε χθες Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου.

Παρέστησαν ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Νικ. Φωτεινιάς, η διατελέσασα Βουλευτής κα Άρια Μανούσου, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κα Καντ. Μαραγκού, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Συριανών, διατελέσαντες Εκπαιδευτικοί, Αξιωματικοί του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και πολλοί πιστοί.

Το θείο λόγο εκήρυξε πνευματικώτατα και διδακτικώτατα ο Πρωθιερεύς του Ναού, Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Συρίγος, ο οποίος αφού ανεφέρθη με γλαφυρότητα και παραστατικότητα στην πάνδημη υποδοχή που επεφύλαξε στο Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας Φανερωμένης ο λαός της Ερμούπολης την 20ή Σεπτεμβρίου 1954, ομίλησε για το σεπτό Πρόσωπο της Θεοτόκου, η οποία εμπνέει ελπίδα στους προσφεύγοντες σε Αυτήν πιστούς, που βρίσκουν, κάτω από το Ωμοφόριό Της καταφύγιο και απαντοχή.

Προ του πέρατος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε και συνεχάρη τους Εφημερίους του Ναού, τους Επιτρόπους και τους Ιεροψάλτες και ευχήθηκε στους παραστάντες πιστούς για το αρξάμενο φθινόπωρο.

Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη στη Μύκονο, κατά το εξαγγελθέν πρόγραμμα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων