17/08/2021 17/08/2021 Με τη συμμετοχή πλήθους κατοίκων και επισκεπτών και προσεκτική τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας, εορτάσθηκε και στην Κύθνο η Κοίμηση της Θεοτόκου, με επίκεντρο το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Κανάλας στον ομώνυμο οικισμό. Των λειτουργικών εκδηλώσεων προέστη για δεύτερη χρονιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος προσδίδοντάς τους μια ξεχωριστή λαμπρότητα. Ο Σεβασμιώτατος στις...
17 Αυγούστου, 2021 - 11:18
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2021 - 11:21

Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Κανάλα Κύθνου

Διαδώστε:
Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Κανάλα Κύθνου

Με τη συμμετοχή πλήθους κατοίκων και επισκεπτών και προσεκτική τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας, εορτάσθηκε και στην Κύθνο η Κοίμηση της Θεοτόκου, με επίκεντρο το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Κανάλας στον ομώνυμο οικισμό.

Των λειτουργικών εκδηλώσεων προέστη για δεύτερη χρονιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος προσδίδοντάς τους μια ξεχωριστή λαμπρότητα. Ο Σεβασμιώτατος στις ομιλίες του, την παραμονή και την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας, επεσήμανε τη σημασία του «Πάσχα του καλοκαιριού» και έκανε αναφορά και στις ο ονομασίες της Παναγίας ανά την Ελληνική Επικράτεια.

Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β για την πρόσκληση να χοροστατήσει για μια ακόμη χρονιά στην αγαπημένη του, όπως είπε, Κύθνο, καθώς και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κύθνου και την Εκκλησιαστική Επιτροπή για την υποδοχή και τη φιλοξενία τους. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κύθνου κ Σταμάτης Γαρδέρης, οι Αντιδήμαρχοι κ. κ Κοκιασμένος Αντώνης, Κωνσταντίνος Φιλιππαίος και Μιχάλης Ζαμπέτας, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Αιγάλεω κ. Ηλίας Μάνδρος, ο Λιμενοσταθμάρχης Κύθνου κ. Θωμάς Κουκάς, και ο επί τιμή Πρέσβης κ. Φραγκίσκος Βέρρος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων