02/06/2020 02/06/2020 Σήμερα το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ έπλευσε στην Φολέγανδρο, προκειμένου να τελέσει την τοπική εορτή της Παναγίας, της επιλεγόμενης «Μαγιάτισσας», η οποία δεν είχε πραγματοποιηθεί την 1η Μαΐου, λόγω των γνωστών μέτρων υγειονομικής προστασίας. Αμέσως μετά την άφιξη του, η ιερά Εικόνα της Παναγίας μεταφέρθηκε λιτανευτικώς από την οικία του Πανηγυρά στον μοναδικής...
02 Ιουνίου, 2020 - 22:02
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2020 - 22:12

Η λιτανεία της Παναγίας της Μαγιάτισσας στην Φολέγανδρο

Διαδώστε:
Η λιτανεία της Παναγίας της Μαγιάτισσας στην Φολέγανδρο

Σήμερα το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ έπλευσε στην Φολέγανδρο, προκειμένου να τελέσει την τοπική εορτή της Παναγίας, της επιλεγόμενης «Μαγιάτισσας», η οποία δεν είχε πραγματοποιηθεί την 1η Μαΐου, λόγω των γνωστών μέτρων υγειονομικής προστασίας.

Αμέσως μετά την άφιξη του, η ιερά Εικόνα της Παναγίας μεταφέρθηκε λιτανευτικώς από την οικία του Πανηγυρά στον μοναδικής αρχιτεκτονικής περικαλλή Ιερό Ναό της Παναγίας, στην περιοχή «Παλαιόκαστρο», όπου και ετελέσθη Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή των δύο Εφημερίων του νησιού των ευσεβών κατοίκων του.

Απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ υπογράμμισε ότι κάθε τόπος έχει το δικό του ιερό σέβασμα, η θαυματουργική ιστορία του οποίου έχει καταγραφεί στη συλλογική μνήμη και έχει συνδεθεί με την τοπική ιστορία και κοινωνία, όπως ακριβώς η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της «Μαγιάτισσας», στη Φολέγανδρο, η οποία έχει συνδεθεί με τα προ αιώνων θαυμάσια της Θεοτόκου, η Οποία έσωσε το νησί από επιδρομές αλλοφύλων, θανάτους και καταστροφές!

Και κατέληξε λέγων ότι αυτή ακριβώς η συλλογική μνήμη είναι που δίνει δύναμη στο παρόν και ελπίδα στο μέλλον!

Μετά το πέρας του Εσπερινού, η αγία Εικόνα μεταφέρθηκε λιτανευτικώς στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου αύριο το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων